ΑΘΗΝΑ
17:31
|
08.06.2023
Μεταξύ άλλων περιγράφονται οι βασικές αρχές πάνω στις οποίες θα πρέπει να κινηθούν οι βιομηχανίες του κλάδου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τη «Λευκή Βίβλο» σχετικά με το πώς σκοπεύει η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου να κινηθεί σε ό,τι αφορά την αξιοποίηση της Τεχνητής Νοημοσύνης και των τεχνολογικών εξελίξεων δημοσιοποίησε σήμερα το νέο υπουργείο Επιστήμης, Καινοτομίας και Τεχνολογίας.

Το πολυσέλιδο έγγραφο θέτει στο επίκεντρο το «όραμα» της κυβέρνησης για την αξιοποίηση της τεχνολογίας με σκοπό την βελτίωση της οικονομικής ανάπτυξης, καλύτερων θέσεων εργασίας και νέων ανακαλύψεων.

Η αρμόδια υπουργός Μισέλ Ντόνελαν  σε δηλώσεις που έκανε μετά τη δημοσιοποίηση της έκθεσης τόνισε πως η Τεχνητή Νοημοσύνη (ΤΝ) έχει τις δυνατότητες να κάνει τη Βρετανία μία «πιο έξυπνη, πιο υγιή, πιο ευτυχισμένη χώρα για να ζήσει κάποιος και να εργαστεί». Υποστήριξε ότι η ΤΝ «δεν ανήκει πλέον στην επιστημονική φαντασία αλλά έχει εντυπωσιακή δυναμική ανάπτυξης την οποία θα πρέπει να βάλουμε σε πλαίσιο κανόνων για να αναπτυχθεί με ασφάλεια».

Στην ίδια έκθεση επισημαίνεται πως η βιομηχανία Τ.Ν. απασχολεί ήδη πάνω από 50.000 εργαζόμενους και συνέβαλε πέρσι στην ανάπτυξη της βρετανικής οικονομίας δημιουργώντας πλούτο αξίας 3,7 δις. στερλίνες.

«Η νέα μας προσέγγιση στηρίζεται σε δυνατές αρχές προκειμένου οι άνθρωποι να μπορούν να εμπιστευτούν τις επιχειρήσεις που θα αναπτύξουν την τεχνολογία του αύριο» ανέφερε η υπουργός, ανακοινώνοντας τις ακόλουθες βασικές αρχές για την ανάπτυξη βιομηχανιών με τεχνολογίες ΤΝ:

  • Ασφάλεια και στιβαρότητα στον τρόπο λειτουργίας των εφαρμογών
  • «Διάφανη» ανάπτυξη εταιριών που χρησιμοποιούν Τ.Ν.
  • Δίκαιη χρήση Τ.Ν. χωρίς διακρίσεις σε βάρος ανθρώπων που δε θα λειτουργεί σε βάρος του εμπορικού ανταγωνισμού
  • Οι καταναλωτές θα πρέπει να έχουν ξεκάθαρους τρόπους στη διάθεσή τους ώστε να αμφισβητούν και να αποτρέπουν επιβλαβή αποτελέσματα ή αποφάσεις που λαμβάνονται από εφαρμογές Τ.Ν.

Η σκιώδης υπουργός Επιστήμης, Καινοτομίας και Τεχνολογίας των Εργατικών, Λούσι Πάουελ, αντιμετώπισε με σκεπτικισμό την «Λευκή Βίβλο» της κυβέρνησης του πρωθυπουργού Ρίσι Σούνακ εκτιμώντας πως θα χρειαστούν  «μήνες αν όχι χρόνια για να μπει κάτι τέτοιο σε πράξη τη στιγμή που εφαρμογές ΤΝ όπως το ChatGPT και η έξυπνη εφαρμογή Bard της Google έχουν ήδη μπει στη ζωή μας για τα καλά».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Έκκληση υπέρ του ιερέα που παύθηκε επειδή λειτούργησε με κορίτσια «παπαδάκια»

Καταστροφή φράγματος Κακχόβκα: Αναφορές για πέντε νεκρούς βοσκούς

Ράσμουσεν: Αν το ΝΑΤΟ δεν προσφέρει εγγυήσεις στην Ουκρανία, ίσως η Πολωνία στείλει μόνη της στρατό (UPD)

Θάνατος τουρίστριας στη Χαλκιδική – πάνω από μία ώρα μακριά το κοντινότερο Κέντρο Υγείας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα