ΑΘΗΝΑ
08:48
|
22.05.2024
Ζημιές υπέστη το ιστορικό αντιτορπιλικό, το οποίο είναι αγκυροβολημένο στη Νέα Παραλία και λειτουργεί ως μουσείο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ζημιές υπέστη το ιστορικό αντιτορπιλικό «Βέλος» λόγω των ισχυρών βορειοδυτικών ανέμων που έπνεαν χθες Τρίτη στη Θεσσαλονίκη. Το πολεμικό πλοίο, το οποίο είναι αγκυροβολημένο στη Νέα Παραλία πλοίο και λειτουργεί ως μουσείο, παραδόθηκε στο έλεος των ανέμων, που κατάφεραν να σπάσουν τους κάβους των προστατευτικών μπαλονιών του, με αποτέλεσμα αυτό να βολοδέρνει πάνω στον ντόκο.

Όπως αναφέρθηκε από το γραφείο Επικοινωνίας και Ενημέρωσης του ΥΝΑΝΠ, το πλοίο συγκρατήθηκε από δύο ρυμουλκά που έπλευσαν στο σημείο, ενώ η εκτίμηση του μεγέθους των ζημιών που υπέστη αναμένεται να ολοκληρωθεί σήμερα το μεσημέρι.

Ο Μανώλης Ξεξάκης, ποιητής και πεζογράφος, απαθανάτισε το «πληγωμένο» Βέλος με σχετική ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, γράφοντας χαρακτηριστικά ότι «έσπασαν οι κάβοι των μπαλονιών, ο καπετάνιος έβγαλε τους ναύτες στην παραλία, ο ίδιος έμεινε απάνω, και το βαπόρι κοπανιόταν στο ντόκο ανηλεώς».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εντάλματα σύλληψης για Νετανιάχου και Γκάλαντ ζητά το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο-Είναι εξωφρενικό απαντά ο πρόεδρος Μπάιντεν

Οι ΗΠΑ «απορρίπτουν βασικά» τη σημερινή ανακοίνωση του εισαγγελέα του ΔΠΔ Καρίμ Χαν σχολίασε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών. Ποικιλία αντιδράσεων στην Ευρώπη.
ΣΥΝΑΦΗ

Στις κάλπες σήμερα οι φοιτητές

Το Ισραήλ επέστρεψε τον εξοπλισμό που κατασχέθηκε από το Associated Press

Θεσσαλονίκη: Στο νοσοκομείο ηλικιωμένη μετά από πυρκαγιά στο διαμέρισμά της

Αναζητώντας Σωτήρα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα