ΑΘΗΝΑ
18:35
|
26.04.2024
Αυτοί που λένε ότι θα προκύψει κυβέρνηση στις 22 Μαΐου, πρέπει να μας πουν με ποιον θα συνεργαστούν, είπε ο πρωθυπουργός.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο συγκρότησης μίας κυβέρνησης συνασπισμού με κεντροαριστερό πρόσημο απόψε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη διάρκεια προεκλογικής ομιλίας στη Γλυφάδα.

Ο Μητσοτάκης αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο… «πολιτικής τερατογένεσης» στις 22 Μαΐου, θεωρώντας πιθανή μία κυβέρνηση με Τσίπρα, Ανδρουλάκη και Βαρουφάκη λέγοντας επί λέξει:

«Άλλοι πρέπει να δώσουν εξηγήσεις για το πώς φαντάζονται την προοδευτική διακυβέρνηση που λένε. Την απάντηση θα την πάρουν στις κάλπες. Αυτοί που λένε ότι θα προκύψει κυβέρνηση στις 22 Μαΐου, πρέπει να μας πουν με ποιον θα συνεργαστούν. Είχα μιλήσει για το ενδεχόμενο πολιτικής τερατογέννεσης με Τσίπρα, Ανδρουλάκη και Βαρουφάκη. Το φαντάζεστε; Ο,τι και να λέει  ο Αλέξης Τσίπρας, το ενδεχόμενο μαθηματικά υπάρχει».

Επισείοντας το παραπάνω ενδεχόμενο σαν «αποτρόπαιο» προέτρεψε το πλήθος των υποστηρικτών του να ρίξει ψήφο στη Νέα Δημοκρατία σχεδόν με…κλειστά μάτια στο όνομα εννοείται της «σταθερής κυβέρνησης».

«Την επόμενη μέρα να υπάρχει ισχυρή και σταθερή κυβέρνηση – και αυτό μόνο η ΝΔ μπορεί να τη διασφαλίσει. Ακούω πολλές κουβέντες για πρώτη κάλπη, δεύτερη κάλπη. Μια είναι η εκλογή: 21 Μαΐου ψηφίζουμε την Ελλάδα που μας αξίζει. Αυτή η κάλπη θα στείλει το μήνυμα ποιος θα κυβερνήσει, ποια κυβέρνηση και ποιος πρωθυπουργός».

Σε άλλο σημείο έδειξε μία μικρή διάθεση αυτοκριτικής πιο πολύ για να αποκρούσει τυχόν επικρίσεις για τα λάθη και τις αδυναμίες της κυβέρνησής του λέγοντας:

«Πρώτος εγώ αναγνώρισα τα λάθη. Δεν κρύφτηκα ποτέ».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Δολοφονία στου Ρέντη: Ελεύθεροι οι 7 κατηγορούμενοι

Τον Ερντογάν σουλτάνο αποδομεί ο ΥΠΕΞ του Ισραήλ

Στο πανεπιστήμιο Κολούμπια της Νέας Υόρκης και ο Δημήτρης Κουτσούμπας

Τον Ιούνιο η δίκη Κασιδιάρη-Σπαρτιατών για εξαπάτηση εκλογέων

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα