ΑΘΗΝΑ
02:58
|
27.07.2024
Το δημοτικό συμβούλιο της Φρανκφούρτης αποφάσισε πως η συναυλία του Ρότζερ Γουότερς στην πόλη πρέπει να απαγορευτεί.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Ρότζερ Γουότερς υποσχέθηκε να κινηθεί νομικά ενάντια στον δήμο της Φρανκφούρτης, αφού το δημοτικό συμβούλιο απαγόρευσε την επικείμενη συναυλία του, κατηγορώντας τον Γουότερς ως αντισημίτη.

«Οι φορείς λήψης αποφάσεων στη Φρανκφούρτη γνωρίζουν ότι βρίσκονται στη λάθος πλευρά του νόμου», είπε ο Γουότερς σε χθεσινή του δήλωση, υποστηρίζοντας ότι η ακύρωση της συναυλίας του ήταν επίθεση στην καλλιτεχνική ελευθερία. Πρόσθεσε ότι οι πολιτικοί «δεν έχουν δικαίωμα να εκφοβίζουν τους καλλιτέχνες και τους θαυμαστές τους» με τέτοιες απαγορεύσεις.

Η δήλωση ήρθε αφότου το δημοτικό συμβούλιο της Φρανκφούρτης ανακοίνωσε ότι η συναυλία της 28ης Μαΐου δεν θα επιτραπεί, περιγράφοντας τον Γουότερς ως «έναν από τους πιο γνωστούς αντισημίτες στον κόσμο».

Ο μουσικός έχει επανειλημμένα ζητήσει να επιβληθούν κυρώσεις και να μποϊκοταριστεί το Ισραήλ για τις φρικαλεότητες που διαπράττονται κατά των Παλαιστινίων. Ο Γουότερς έχει επίσης περιγράψει το Ισραήλ ως «τρομοκρατικό, απαρτχάιντ, ρατσιστικό, αποικιοκρατικό καθεστώς».

Ωστόσο, αρνήθηκε τις κατηγορίες για αντισημιτισμό και επέμεινε ότι απλώς υποστηρίζει τα ανθρώπινα δικαιώματα. «Δεν υπήρξα ποτέ αντισημίτης και δεν θα γίνω ποτέ», είπε σε πρόσφατη συνέντευξή του στο Der Spiegel. «Είναι παράξενο το γεγονός ότι η καριέρα μου δέχεται επίθεση με βάση τους ισχυρισμούς του ισραηλινού λόμπι».

Αν και ασκούνται πιέσεις για να απαγορευθούν οι συναυλίες του και σε άλλες γερμανικές πόλεις, όπως το Αμβούργο, η Κολωνία, το Βερολίνο και το Μόναχο, μόνο ο δήμος της Φρανκφούρτης έχει αποφασίσει μέχρι στιγμής να το κάνει. Στο Μόναχο, υπήρξε νομική προσπάθεια για να ακυρωθεί η παράσταση, που, όμως, απέτυχε και η συναυλία του Γουότερς θα πραγματοποιηθεί κανονικά στις 21 Μαΐου.

«Η απόφαση της πόλης του Μονάχου είναι καλά νέα για την ελευθερία του λόγου στη Γερμανία», είπε ο Γουότερς, σημειώνοντας ότι οι υπεύθυνοι λήψης αποφάσεων στη Φρανκφούρτη πρέπει να ακολουθήσουν το παράδειγμα των συναδέλφων τους στο Μόναχο. Τους κάλεσε να σταματήσουν να σπαταλούν τα χρήματα των φορολογουμένων σε «μάταιες νομικές ενέργειες» και να υποστηρίξουν την ελευθερία στις τέχνες και την ελευθερία του λόγου γενικότερα.

Ο Γουότερς είπε ότι η νομική του ομάδα εξετάζει τώρα τρόπους για να βεβαιωθεί ότι η συναυλία της Φρανκφούρτης θα πραγματοποιηθεί, σημειώνοντας ότι αγωνίζεται «για όλα τα ανθρώπινα δικαιώματά μας, συμπεριλαμβανομένου του δικαιώματος στην ελευθερία του λόγου».

«Όπως όλες οι άλλες συναυλίες στην ευρωπαϊκή μου περιοδεία, έτσι και η συναυλία μου στη Φρανκφούρτη θα πραγματοποιηθεί. Θα το επιβάλω στο δικαστήριο αν χρειαστεί», δήλωσε ο μουσικός.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πράκτορας του εξωτερικού για το Κρεμλίνο η ρωσική έκδοση της Bild

Ζυμώσεις για μία νέα συμφωνία Βρετανίας-Ε.Ε. βλέπει το Politico

Δίκη Μάτι: Μάρτυρες ρίχνουν ευθύνες σε Λιμενικό, Πυροσβεστική και Αστυνομία

Πολωνία: Ψηφίστηκε νόμος που επιτρέπει στη συνοριοφυλακή να πυροβολεί μετανάστες

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα