ΑΘΗΝΑ
14:21
|
19.04.2024
Η μεγάλη αύξηση του κόστους των οικοδομικών υλικών ανάγκασε την Τράπεζα Πειραιώς να ματαιώσει τα σχέδια στο Ελληνικό. Η Eurobank το ξανασκέφτεται.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μόνο ανέφελα δεν συνεχίζονται οι μπίζνες για την «ανάπλαση» και τις προσοδοφόρες επενδύσεις στην τεράστια έκταση του Ελληνικού, συνολικού εμβαδού 40.000 τ.μ. Πληροφορίες της οικονομικής εφημερίδας Capital.gr αναφέρουν πως η Τράπεζα Πειραιώς επέλεξε να εγκαταλείψει τα σχέδιά της για επενδύσεις στην αγορά χώρων ανέγερσης νέων γραφείων ώστε να συστεγάσει σε μία μεγάλη κτιριακή εγκατάσταση τις κεντρικές της υπηρεσίες που στεγάζονται σήμερα σε 18 διαφορετικά κτίρια της Αθήνας.

Βασική αιτία που την έκανε να υπαναχωρήσει από τον αρχικό σχεδιασμό παρά το μνημόνιο που είχε υπογράψει τον Ιούλιο του 2021 με την εταιρία της οικογένειας Λάτση,  Lamda Development, είναι κυρίως η δραματική αύξηση του κόστους κατασκευής και της ακρίβειας των οικοδομικών υλικών μετά την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία και της επακόλουθης ενεργειακής κρίσης που προκάλεσαν μεταξύ άλλων και οι δυτικές κυρώσεις στη Ρωσική Ομοσπονδία.

Παρόμοιες σκέψεις φέρεται πως κάνει και η Τράπεζα Eurobank που σύμφωνα με την ίδια πηγή έχει ήδη ξεκινήσει διαδικασία επαναδιαπραγμάτευσης της σχετικής συμφωνίας επένδυσης.

Σε μνημόνιο που είχε υπογράψει  η συγκεκριμένη τράπεζα το Δεκέμβριο του 2021 με την  Lamda Development προβλέπονταν επενδύσεις 140 εκατ. ευρώ για την ανέγερση 100μετρου πύργου σε έκταση 18 στρεμμάτων επί της Βουλιαγμένης για γραφεία έκτασης 40.000 τ.μ.

Στελέχη της Eurobank μιλώντας στο Capital.gr παραδέχθηκαν πως η αιτία που αναγκάζει σε επαναδιαπραγμάτευση είναι η αλματώδης αύξηση του κατασκευαστικού κόστους  και αναζητούνται πιθανές λύσεις για την υλοποίηση της συμφωνίας ενώ στη χειρότερη δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο ματαίωσης της επένδυσης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πακιστάν: Αστυνομικοί σκότωσαν βομβιστή για να αποτρέψουν επίθεση στο Καράτσι

«Φτηνά, θυμωμένα, αποτελεσματικά»: Πώς τα επίγεια μη επανδρωμένα σκάφη ενσωματώθηκαν στη ζώνη του πολέμου

Εκλογές στην Ινδία: Στις κάλπες από σήμερα και μέχρι την 1η Ιουνίου

Πρόστιμα 1.480.000 εκατ. ευρώ σε JYSK, Leroy Merlin, Πλαίσιο-Πλασματικές εκπτώσεις

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα