ΑΘΗΝΑ
10:11
|
01.05.2024
Ο 50χρονος Αυστραλός κάτοχος του μπονγκ σε σχήμα AK-47 συνελήφθη. Ποιες κατηγορίες του απαγγέλθηκαν.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αστυνομική επιχείρηση με τη συνδρομή ελικοπτέρου στήθηκε σε βορειοδυτικό προάστιο του Σίδνεϊ για τη σύλληψη ενός ατόμου για την κατοχή όπλου τύπου καλάσνικοφ (AK-47), το οποίο τελικά απεδείχθη μπονγκ (γυάλινη πίπα νερού) για το κάπνισμα κάνναβης, καπνού και άλλων φυτικών ουσιών.

Οι Αυστραλοί αστυνομικοί κινητοποιήθηκαν άμεσα μετά από κλήσεις που δέχθηκαν για ύποπτο ένοπλο άτομο σε έναν χώρο στάθμευσης. Τον ύποπτο με το μπονγκ καλάσνικοφ κατέγραψαν οι κάμερες κλειστού κυκλώματος του πάρκινγκ. Ο 50χρονος συνελήφθη, όπως ανακοίνωσε η αστυνομικής διεύθυνση της Νέας Νότιας Ουαλίας.

«Πραγματοποιήθηκε από την αστυνομία έρευνα σε όχημα, όπου βρέθηκε ύποπτο αντικείμενο , απομίμηση πυροβόλου τυφεκίου AK-47. Με τη συνδρομή ελικοπτέρου ο κάτοχος του εντοπίστηκε σε χώρο πρασίνου», ανέφερε η ανακοίνωση της αστυνομίας.

Ο 50χρονος συνελήφθη και σε βάρος του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για κατοχή όπλου χωρίς άδεια και για εκφοβισμό. Ο συλληφθείς κρίθηκε προφυλακιστέος και η εκδίκαση της υπόθεσής του ορίστηκε για τον Απρίλιο. Το πρόβλημά του στο δικαστήριο δεν θα είναι το σχήμα του μπονγκ αλλά το περιεχόμενό του.

Η νομοθεσία για τα ναρκωτικά της Νέας Ουαλίας προβλέπει ότι είναι αδίκημα η «πώληση, προμήθεια ή έκθεση προς πώληση ενός μπονγκ… ή των εξαρτημάτων του, ανεξάρτητα από το εάν [προορίζεται] να χρησιμοποιηθεί για τη χορήγηση απαγορευμένων ουσιών».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην απεργία της Πρωτομαγιάς

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Αλλαγές στη λειτουργία Μετρό και ΗΣΑΠ αύριο, Πρωτομαγιά

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα