ΑΘΗΝΑ
07:43
|
01.07.2026
Δέκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 230 διασώθηκαν όταν ξέσπασε πυρκαγιά σε επιβατικό πλοίο στα ανοικτά των ακτών της επαρχίας Μπασίλαν των Φιλιππίνων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δέκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 230 διασώθηκαν όταν ξέσπασε πυρκαγιά σε επιβατικό πλοίο στα ανοικτά των ακτών της επαρχίας Μπασίλαν των Φιλιππίνων χθες το βράδυ, ανακοίνωσε αξιωματικός της ακτοφυλακής του αρχιπελάγους.

Άλλοι εννέα άνθρωποι τραυματίστηκαν εξαιτίας της πυρκαγιάς, η οποία εκδηλώθηκε σε κλιματιζόμενες καμπίνες του πλοίου, διευκρίνισε ο επικεφαλής της ακτοφυλακής στην περιφέρεια του Μιντανάο στον ραδιοφωνικό σταθμό DZMM. Το σκάφος είχε ονομαστική χωρητικότητα 430 επιβατών.

Φωτογραφικό υλικό που δημοσιοποίησε η ακτοφυλακή των Φιλιππίνων εικονίζει το πορθμείο, το MV Lady Mary Joy 3, καθώς μέλη της το ψεκάζουν με νερό και μεταφέρουν τους επιβάτες του στην ακτή.

Η ακτοφυλακή ανακοίνωσε πως θα προσφέρει τη συμβολή της στην έρευνα για το δυστύχημα και στην εκτίμηση της ασφάλειας του πλοίου, προσθέτοντας πως εξετάζει εάν υπήρξε διαρροή καυσίμων από το φέρι.

Οι Φιλιππίνες, αρχιπέλαγος 7.600 και πλέον νησιών και νησίδων, έχει άσχημο ιστορικό όσον αφορά την ασφάλεια των θαλάσσιων μεταφορών, καθώς συχνά πλοία μεταφέρουν υπεράριθμους επιβάτες, ενώ πολλές ναυτιλιακές χρησιμοποιούν πεπαλαιωμένα σκάφη. Τα ναυτικά δυστυχήματα είναι συχνά στη χώρα.

Τον Μάιο του 2022, τουλάχιστον επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν εκδηλώθηκε φωτιά σε επιβατικό σκάφος με 134 επιβαίνοντες.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στους δύο οι νεκροί από την πυρκαγιά στο Δερβένι (upd)

Η Nestle σκέφτεται να κατεβάσει την τιμή του καφέ…

Πάνω από 1.900 οι νεκροί από τους σεισμούς στη Βενεζουέλα

Νάξος και Ηρακλειά σε επεισόδιο δημοφιλούς ταξιδιωτικής εκπομπής του France 5

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα