ΑΘΗΝΑ
06:30
|
02.05.2024
Μέσα στους μήνες Φεβρουάριο και Μάρτιο στις ΗΠΑ έχουν εκτροχιαστεί τουλάχιστον δέκα εμπορικά τρένα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένα τρένο που μετέφερε αιθανόλη εκτροχιάστηκε το πρωί της Πέμπτης στο Ρέιμοντ της Μινεσότα. Πολλά βαγόνια πήραν φωτιά, αναγκάζοντας τους κατοίκους της περιοχής να απομακρυνθούν, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Οι προκαταρκτικές πληροφορίες αναφέρουν ότι 14 από τα 40 βαγόνια του τρένου μετέφεραν επικίνδυνο υλικό, «συμπεριλαμβανομένης της αιθανόλης, η οποία απελευθερώθηκε κι οδήγησε σε πυρκαγιά», δήλωσε στο CNN ο υπουργός Μεταφορών των ΗΠΑ, Πιτ Μπούτιτζιτζ.

Το τρένο μετέφερε μικτό φορτίο, μεταξύ άλλων, αιθανόλη και σιρόπι καλαμποκιού, δήλωσε η Λένα Κεντ, γενική διευθύντρια δημοσίων υποθέσεων της BNSF Railway.

Η έκθεση στην αιθανόλη μπορεί να προκαλέσει βήχα, ζάλη, αίσθημα καύσου στα μάτια, υπνηλία και απώλεια των αισθήσεων.

Ο εκτροχιασμός συνέβη γύρω στη 1 τα ξημερώματα, έγραψε η Πυροσβεστική Υπηρεσία του Ρέιμοντ στο Facebook. Τα σπίτια σε απόσταση μισού μιλίου από τον εκτροχιασμό εκκενώθηκαν, δήλωσε το γραφείο του σερίφη της κομητείας.

«Δεν υπήρξαν τραυματισμοί ως αποτέλεσμα της συντριβής ή της αντίδρασης έκτακτης ανάγκης», έγραψε το γραφείο του σερίφη στο Facebook. «Οι ειδικοί της BNSF βρίσκονται στη σκηνή και συνεχίζονται τα μέτρα μετριασμού».

«Η πόλη του Ρέιμοντ δεν είναι προσβάσιμη στο κοινό, επομένως η Εκκλησία Unity στο Πρίνσμπουργκ έχει προσφερθεί ως σημείο διάθεσης εμφιαλωμένου νερού και σνακ για τους πυροσβέστες», δήλωσε η σύζυγος ενός πυροσβέστη, σύμφωνα με τη σελίδα του πυροσβεστικού τμήματος στο Facebook. . «Αυτές οι γενναίες ψυχές εργάζονται σκληρά εδώ και ώρες και έχουν αρκετές ακόμα ώρες δουλειάς μπροστά τους».

Τα αίτια του εκτροχιασμού διερευνώνται. Το Τμήμα Μεταφορών της Μινεσότα έκλεισε έναν κοντινό αυτοκινητόδρομο λόγω του εκτροχιασμού και της πυρκαγιάς, ανακοίνωσε η πυροσβεστική.

Ένα ακόμα τρένο με επικίνδυνα χημικά εκτροχιάστηκε χθες στο Οχάιο.

Ο εκτροχιασμός συνέβη σχεδόν δύο μήνες αφότου ένα άλλο τρένο που μετέφερε επικίνδυνες χημικές ουσίες εκτροχιάστηκε στην Ανατολική Παλαιστίνη του Οχάιο, εκτοξεύοντας δηλητηριώδεις αναθυμιάσεις στον αέρα και σκοτώνοντας χιλιάδες ψάρια.

Μέσα στους μήνες Φεβρουάριο και Μάρτιο έχουν εκτροχιαστεί τουλάχιστον δέκα εμπορικά τρένα στις ΗΠΑ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην απεργία της Πρωτομαγιάς

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Αλλαγές στη λειτουργία Μετρό και ΗΣΑΠ αύριο, Πρωτομαγιά

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα