ΑΘΗΝΑ
19:49
|
21.09.2024
Δύο στρατιώτες τραυματίστηκαν και σημειώθηκαν ζημιές στις τελευταίες αεροπορικές επιθέσεις του Ισραήλ σε περιοχή της πρωτεύουσας της Συρίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αεροπορικές επιθέσεις σε στόχους στην Δαμασκό πραγματοποίησαν ισραηλινές δυνάμεις λίγο μετά τα μεσάνυχτα, ανέφεραν το υπουργείο Άμυνας και τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της Συρίας.

Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα στρατιωτικές πηγές, ανέφεραν ότι το Ισραήλ εκτόξευσε αρκετούς πυραύλους από τα Υψίπεδα του Γκολάν με στόχο την περιοχή της Δαμασκού, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο στρατιώτες και να προκληθεί υλικές ζημιές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συριακή αεράμυνα αντιμετώπισε τους πυραύλους και κατέρριψε μερικούς από αυτούς.

«Γύρω στη 01:20 π.μ. τοπική ώρα, ο ισραηλινός εχθρός πραγματοποίησε αεροπορική επίθεση από την κατεύθυνση των κατεχόμενων Υψωμάτων Γκολάν στοχεύοντας πολλές θέσεις κοντά στη Δαμασκό», δήλωσε αργότερα το υπουργείο Άμυνας της Συρίας.

Το Ισραήλ έχει πραγματοποιήσει εκατοντάδες αεροπορικές επιθέσεις κατά στόχων εντός περιοχών της Συρίας που ελέγχονται από την κυβέρνηση τα τελευταία χρόνια, συμπεριλαμβανομένων δύο πυραυλικών επιθέσεων αυτόν τον μήνα στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Χαλεπίου, που σηματοδότησε την τρίτη επίθεση των ισραηλινών δυνάμεων στις εγκαταστάσεις αερομεταφορών μέσα σε έξι μήνες.

Το Διεθνές Αεροδρόμιο του Χαλεπίου ήταν ένας κρίσιμος δίαυλος για τη ροή ανθρωπιστικής βοήθειας στη χώρα μετά τον σεισμό μεγέθους 7,8 βαθμών που έπληξε τη νότια Τουρκία και τη βορειοδυτική Συρία στις 6 Φεβρουαρίου, σκοτώνοντας περισσότερους από 50.000 ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένων περισσότερων από 6.000 στη Συρία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Χεζμπολάχ: Νέο μπαράζ ρουκετών κατά του Ισραήλ

Απελευθερώθηκε ο Νεοζηλανδός πιλότος που κρατούνταν από τους αντάρτες της Παπούα

Γάζα: Δέκα νεκροί κατόπιν ισραηλινού χτυπήματος σε σχολείο

Ισραήλ: Κλείνει ο εναέριος χώρος στα βόρεια-Αναμαίνεται κλιμάκωση

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα