ΑΘΗΝΑ
14:30
|
24.04.2024
Για δεύτερη φορά, μετά τον πολύνεκρο σεισμό της 6ης Φεβρουαρίου, χτυπήθηκαν οι εγκαταστάσεις από τις οποίες περνά η ανθρωπιστική βοήθεια.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Για δεύτερη φορά, μετά τον καταστροφικό σεισμό της 6ης Φεβρουαρίου, ισραηλινή αεροπορική επίθεση έπληξε τα ξημερώματα το αεροδρόμιο του Χαλεπίου της Συρίας προκαλώντας υλικές ζημιές, όπως ανακοίνωσαν οι συριακές αρχές.

Σηματοδοτώντας την τρίτη επίθεση στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Χαλεπίου μέσα σε έξι μήνες, το Ισραήλ εκτόξευσε «έναν αριθμό πυραύλων από τη Μεσόγειο Θάλασσα, δυτικά της παράκτιας πόλης της Λατάκια, στις 3:55 π.μ. τοπική ώρα» (00:55 GMT), ανέφερε  το συριακό υπουργείο Άμυνας, σε δήλωση στο Facebook.

Ο ισραηλινός στρατός, κατά την πάγια τακτική του, αρνήθηκε να σχολιάσει την τελευταία επίθεση, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Το Διεθνές Αεροδρόμιο του Χαλεπίου είναι ένας σημαντικός δίαυλος για τη ροή ανθρωπιστικής βοήθειας στη χώρα μετά από τον σεισμό 7,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που έπληξε τη νότια Τουρκία και τη βορειοδυτική Συρία στις 6 Φεβρουαρίου, σκοτώνοντας περισσότερους από 50.000 ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένων περισσότερων από 6.000 στη Συρία.

Η προηγούμενη ισραηλινή επιδρομή στο αεροδρόμιο του Χαλεπίου, στις 7 Μαρτίου, είχε καταστρέψει έναν διάδρομο προσγείωσης, ο οποίος τέθηκε εκτός λειτουργίας αναγκάζοντας σε αλλαγή της διαδρομής της ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Δαμασκό και τη Λατάκεια.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στην Κίνα ο Μπλίνκεν- Πιθανή μια συνάντηση με τον Σι Τζινπίνγκ

Ζαχάροβα: Εμπρηστικές οι ασκήσεις του ΝΑΤΟ στα σύνορα με την Φινλανδία

Πούτιν: Η Ρωσία έτοιμη να συνεργαστεί με όσους ενδιαφέρονται για την παγκόσμια ασφάλεια

Νέες κυρώσεις των ΗΠΑ στο Ιράν για κακόβουλη διαδικτυακή δραστηριότητα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα