ΑΘΗΝΑ
02:31
|
24.04.2024
Η πόλη υπέστη μεγάλες ζημιές στον φονικό σεισμό 7,8 Ρίχτερ που έπληξε τη νότια Τουρκία και τη βορειοδυτική Συρία τον περασμένο μήνα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αεροπορική επιδρομή του Ισραήλ με στόχο το διεθνές αεροδρόμιο στο Χαλέπι προκάλεσε ζημιές στον διάδρομο προσγείωσης-απογείωσης και το έθεσε εκτός λειτουργίας, δήλωσε πηγή προσκείμενη στις ένοπλες δυνάμεις της Συρίας, σύμφωνα με το συριακό επίσημο πρακτορείο ειδήσεων SANA.

Συστοιχίες της συριακής αντιαεροπορικής άμυνας αναχαίτισαν πυραύλους που εκτοξεύθηκαν από την κατεύθυνση της Μεσογείου, δυτικά της παραθαλάσσιας πόλης της Λαττάκειας, περί τις 02:07 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας), προσθέτει το SANA.

Το πρακτορείο δεν έκανε σαφές το αν υπάρχουν θύματα, ενώ -όπως συνηθίζεται – δεν υπήρξε κανένα σχόλιο από την ισραηλινή πλευρά. Εδώ και σχεδόν μια δεκαετία, το Ισραήλ έχει πραγματοποιήσει εκατοντάδες αεροπορικές επιθέσεις εναντίον ύποπτων μεταφορών όπλων και ανάπτυξης προσωπικού που χρηματοδοτούνται από το Ιράν στη γειτονική Συρία, αλλά σπάνια αναγνωρίζει ή συζητά τις επιχειρήσεις.

Στις 19 Φεβρουαρίου, ισραηλινές αεροπορικές επιθέσεις είχαν στόχο κατοικημένες περιοχές στη Δαμασκό, σκοτώνοντας τουλάχιστον πέντε ανθρώπους και τραυματίζοντας 15, σύμφωνα με το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο της Συρίας.

Νωρίτερα, στις 2 Ιανουαρίου, ο συριακός στρατός είπε ότι ο ισραηλινός στρατός εκτόξευσε πυραύλους προς το διεθνές αεροδρόμιο της πρωτεύουσας, θέτοντας το εκτός λειτουργίας και σκοτώνοντας δύο στρατιώτες.

Η πόλη του Χαλεπίου, η οποία υπέστη εκτεταμένες καταστροφές στον εμφύλιο πόλεμο της Συρίας, υπέστη και πάλι μεγάλες ζημιές στον φονικό σεισμό 7,8 Ρίχτερ που έπληξε τη νότια Τουρκία και τη βορειοδυτική Συρία τον περασμένο μήνα. Από τότε, ορισμένες χώρες έχουν στείλει αποστολές βοήθειας στο αεροδρόμιο της πόλης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το μήνυμα του εκπροσώπου της Χαμάς για τις 200 μέρες πολέμου

Νέο πρόβλημα με αεροσκάφος της Boeing στο Γιοχάνεσμπουργκ

Ο Χάρισον Φορντ υπέρ των νέων που διαδηλώνουν στις ΗΠΑ

Κυκλοφορικές ρυθμίσεις Πέμπτη και Παρασκευή λόγω Ολυμπιακής Φλόγας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα