ΑΘΗΝΑ
21:16
|
03.05.2024
Η λύση αφορά πρόβλημα που είχε δημιουργήσει ο νόμος Γαβρόγλου για ΤΕΙ που αναβαθμίστηκαν σε ΑΕΙ το 2018 και 2019.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τέλος, στην ομηρία χιλιάδων αποφοίτων πενταετούς φοίτησης γεωπόνων, δασολόγων και ιχθυολόγων έδωσε σήμερα νομοθετική ρύθμιση που κατατέθηκε στη βουλή μετά από συνεργασία ανάμεσα στον υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργο Γεωργαντά, την υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως και τον υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Άγγελο Συρίγο.

Το ζήτημα είχε προκύψει μετά την ψήφιση του νόμου Γαβρόγλου, όταν οι συγκεκριμένες σχολές μετασχηματίστηκαν από ΤΕΙ σε ΑΕΙ το 2018 και 2019. Η νέα ρύθμιση αφορά χιλιάδες πτυχιούχους γεωπόνους, δασολόγους και ιχθυολόγους πενταετούς φοίτησης οι οποίοι ήταν κυριολεκτικά σε «ομηρεία» αφού ήταν αρρύθμιστα, μέχρι σήμερα τα επαγγελματικά τους δικαιώματα.

Πλέον με την ρύθμιση που κατατέθηκε αναφέρονται ονομαστικά τμήματα, ενώ υπάρχει και η πρόβλεψη για όσα δεν αναφέρονται, ότι με αίτηση της συγκλήτου του εκάστοτε ΑΕΙ στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και μετά από γνώμη του ΓΕΩΤΕΕ που παρέχεται μετά από 60 ημέρες, αλλά και γνώμη της Εθνικής Αρχής Ανώτατης Εκπαίδευσης θα μπορούν να υπάρχουν και νέες εγκρίσεις και για αυτά τα τμήματα, χωρίς στο μέλλον να χρειαστεί νέα νομοθετική παρέμβαση.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΑΝΤΑΡΣΥΑ για αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Στη φυλακή οι ναζί της Χρυσής Αυγής

Παναμάς: Ομαλοποιείται η εκλογική κούρσα με αποδοχή της υποψηφιότητας Μουλίνο

Με πάνω από 400 χιλιάδες αυτοκίνητα η έξοδος των Αθηναίων

Άγιοι Θεόδωροι: Εξαφανίστηκε και το μηχανάκι του βρέθηκε παρατημένο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα