ΑΘΗΝΑ
10:45
|
13.05.2024
Ο Σύρος διπλωματικός επιτετραμμένος Φιράς αλ Ρασίντι ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο για την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στη χώρα του.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμο, είχε την Τρίτη, 27 Μαρτίου 2023,  ο Σύρος διπλωματικός επιτετραμμένος στην Ελλάδα, Φιράς αλ Ρασίντι,  προκειμένου να τον ευχαριστήσει για την πρόσφατη επίσκεψή του στην Συρία και την παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας που συγκεντρώθηκε από εκατοντάδες ναούς της Ελλάδας για τους χιλιάδες Σύρους σεισμόπληκτους.

Ο αλ Ρασίντι έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην ηθική σημασία της επίσκεψης του Ελληνορθόδοξου Πατριάρχη στη Συρία και διαβεβαίωσε πως θα έχουν συνεχή επικοινωνία ώστε να μεταφέρουν την ακριβή εικόνα της κατάστασης που επικρατεί σε σεισμόπληκτες περιοχές και τον «σημαντικό ρόλο» που μπορεί να διαδραματίσει η ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των δύο λαών.

Το ταξίδι του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου σε Λίβανο και Συρία

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος αναχώρησε αεροπορικώς στις 21 Μαρτίου για τον Λίβανο και τη Συρία, συνοδεία του μητροπολίτη Φθιώτιδος Συμεών, που είναι εκπρόσωπος Τύπου της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, του αρχιδιακόνου Ιωάννη Μπούτση και του γενικού διευθυντή της ΜΚΟ, «Αποστολή», Κώστα Δήμτσα και λαϊκών συνεργατών της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Σκοπός του ταξιδιού, κατόπιν σχετικής απόφασης της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, ήταν η παράδοση στον Πατριάρχη Αντιοχείας Ιωάννη, του ανθρωπιστικού υλικού (τρόφιμα, ρουχισμός και είδη ατομικής υγιεινής), που συγκεντρώθηκε με απόφαση της Ιεράς Συνόδου από όλες τις Ιερές Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος για τους σεισμόπληκτους της Συρίας.

Ιερώνυμος: Πόνος ψυχής για τους σεισμούς σε Τουρκία και Συρία - Οι Έλληνες  θα βρεθούμε κοντά στους γειτονές μας - ΗΛΕΚΤΡΑ Ραδιοτηλεοπτικός Σταθμός

Στη Δαμασκό συμμετείχε σε Μέγα Απόδειπνο στην κατάμεστη εκκλησία του Τίμιου Σταυρού. Στην αντιφώνησή του και απευθυνόμενος προς τον Πατριάρχη Αντιοχείας, Ιωάννη, επισήμανε πως η εμφάνισή του εκεί και η συνάντησή τους «σε αυτό τον ευλογημένο ναό με τόσους πιστούς της εκκλησίας σας, είναι μία ένωση που θα πρέπει να την επιδιώκουμε όχι μόνον στις θλίψεις αλλά και στις χαρές». Πρόσθεσε δε πως «συγκινήθηκε ο ελληνικός λαός και αυτή τη συγκίνηση η Εκκλησία της Ελλάδος την έκανε πράξη αγάπης». Αφού ευχήθηκε περί ειρήνης, ανέφερε με έντονη συγκίνηση:

«Ναι είναι η Αναγέννηση του Ελληνισμού στις προγονικές του πατρίδες .. ο Ελληνιστικός Πολιτισμός είναι εδώ το Βυζάντιο είναι εδώ…..το στρατηγικό βάθος του Ελληνισμού είναι εδώ στην Ανατολή. Το μέλλον του ελληνισμού είναι στην Ανατολή.. ανατολικά της Εδέμ , η καρδιά του ελληνισμού είναι η Ανατολή».

Ο Ιερώνυμος στη Συρία!! Αύριο το απόγευμα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης  Ελλάδος Ιερώνυμος ΙΙ θα χοροστατήσει σε Μεγάλο Εσπερινό στο ναό Τιμίου  Σταυρού στη Δαμασκό. – dimpenews.com

Ο μακαριώτατος και η συνοδεία του παρέμειναν στον Λίβανο ως το πρωί της Παρασκευής 23ης Μαρτίου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

UNRWA: Δεν υπάρχουν ασφαλείς ζώνες στη Λωρίδα της Γάζας

Μητσοτάκης: Παράνομη και ανεπίτρεπτη η παραβίαση της Συμφωνίας των Πρεσπών

Πλατεία Εξαρχείων: Επιχείρηση επέκτασης της περίφραξης

15 τα θύματα από την κατάρρευση πολυκατοικίας στο Μπέλγκοροντ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα