ΑΘΗΝΑ
20:33
|
18.04.2024
Περισσότεροι από χίλιοι άνθρωποι κατέκλυσαν το ισόγειο του κοινοβουλευτικού μεγάρου του Τενεσί απαιτώντας μεταρρυθμίσεις για την ασύδωτη κατοχή όπλων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Διαδηλωτές κατέκλυσαν την πολιτεία του Τενεσί την Πέμπτη για να απαιτήσουν από τους νομοθέτες να αυστηροποιήσουν τους νόμους για τα όπλα μετά από τη δολοφονική ένοπλη επίθεση σε σχολείο στο Νάσβιλ που άφησε νεκρούς έξι ανθρώπους, εκ των οποίων τα τρία παιδιά 9 ετών.

Περισσότεροι από χίλιοι άνθρωποι συμμετείχαν στη διαμαρτυρία, γεμίζοντας το ισόγειο του κοινοβουλευτικού μεγάρου και αναγκάζοντας μέλη της τροχαίας να ανοίξουν διόδους μέσα στο πλήθος για να περάσουν οι νομοθέτες.

Οι διαδηλωτές κρατούσαν πλακάτ που έγραφαν «Όχι άλλη σιωπή» και «Πρέπει να κάνουμε καλύτερα» ενώ φώναζαν «Σε νοιάζει καθόλου;» και «Όχι άλλη βία!» .

Μέχρι στιγμής έχουν λάβει χώρα 90 ένοπλες επιθέσεις σε σχολεία για το 2023, σύμφωνα με τον ιστότοπο K-12 School Shooting Database που ιδρύθηκε από τον ερευνητή Ντέιβιντ Ρίντμαν. Τα 303 περιστατικά πέρυσι ήταν τα περισσότερα από κάθε χρόνο στη βάση δεδομένων, η οποία ξεκίνησε το 1970.

Στο τελευταίο, ο δράστης σκότωσε τρεις μαθητές και τρία μέλη του προσωπικού στο Covenant School του Νάσβιλ. Η αστυνομία απάντησε και σκότωσε τον δράστη, έναν 28χρονο πρώην μαθητή στο σχολείο. Το κίνητρο του πυροβολισμού ήταν ακόμη ασαφές.

Το αστυνομικό κέντρο του Νάσβιλ κατακλύστηκε από κλήσεις πολιτών στις 10:12 τοπική ώρα, όταν έλαβε χώρα η ένοπλη επίθεση. Σε μια τέτοια κλήση, μια γυναίκα λέει εμφανώς ταραγμένη ότι κρύβεται με παιδιά στην ντουλάπα της αίθουσας τέχνης στον δεύτερο όροφο ενώ ακούσει πυροβολισμούς, και όντως ακούγονται αντίστοιχοι ήχοι στην ηχογράφηση.

Ένα παιδί ακούγεται να λέει «θέλω να πάω σπίτι!» σε ένα σημείο της κλήσης. Στη συνέχεια, η γυναίκα σωπαίνει τα παιδιά και τους λέει να είναι ήσυχα για να παραμείνουν ασφαλείς.

Από την πλευρά τους, οι Ρεπουμπλικάνοι νομοθέτες στο Τενεσί καθυστέρησαν αυτή την εβδομάδα τις ακροάσεις σχετικά με τη νομοθεσία για τα όπλα που θα επέκτεινε την πρόσβαση στα πυροβόλα όπλα. Το κράτος τα τελευταία χρόνια έχει διευκολύνει την απόκτηση πυροβόλων όπλων και έχει καταργήσει την ανάγκη για άδειες για τη μεταφορά περίστροφων.

Ο εκπρόσωπος της Πολιτείας Μπομπ Φρίμαν, ένας Δημοκρατικός που εκπροσωπεί το Νάσβιλ, απευθύνθηκε την Πέμπτη στους νομοθέτες στη Βουλή, ζητώντας μεταρρυθμίσεις «κοινής λογικής» για τα όπλα, συμπεριλαμβανομένων ελέγχων ιστορικού των αγοραστών και νόμων για την αποτροπή κατοχής πυροβόλων όπλων σε άτομα που δείχνουν σημάδια απειλής για τον εαυτό τους ή για τους άλλους.

Ο Φρίμαν είπε στους συναδέλφους του ότι έπρεπε να απαντήσουν στους διαδηλωτές των οποίων τα συνθήματα ακούγονταν έξω από τις αίθουσες.

«Είναι εκεί έξω αυτή τη στιγμή. Μας παρακαλούν να κάνουμε κάτι», είπε, σύμφωνα με την εφημερίδα The Tennessean.

Ο Τζον Ντρέικ, ο αρχηγός της αστυνομίας του Νάσβιλ, είπε ότι τα γραπτά του δράστη υποδείκνυαν σχέδια για πυροβολισμούς και σε άλλες τοποθεσίες. Η αστυνομία είπε ότι ο δράστης άφησε πίσω του ένα μανιφέστο που σχετίζεται με την επίθεση.

Ενώ ο δράστης είχε στόχο το σχολείο, το οποίο στεγάζεται στην Πρεσβυτεριανή Εκκλησία Covenant και εξυπηρετεί περίπου 200 μαθητές από το νηπιαγωγείο έως την έκτη τάξη, τα άτομα σκοτώθηκαν τυχαία, είπε η αστυνομία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Σε λάθος κατεύθυνση η χώρα λέει το 68% των Ελλήνων, αλλά το 32,3% ψηφίζει…ΝΔ

ΣΥΡΙΖΑ: Να αντιδράσει άμεσα η κυβέρνηση στις τουρκικές προκλήσεις

Οι εποχικοί πυροσβέστες εκπέμπουν SOS για τα ενοίκια-φωτιά στα νησιά

Μην θεωρείτε δεδομένο το ισχυρό δολάριο…

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα