ΑΘΗΝΑ
23:47
|
23.05.2024
«Αν θέλει η Τουρκία να είναι παρούσα στις ενεργειακές εξελίξεις της περιοχής τότε θα πρέπει να δώσει το χέρι της για λύση στο Κυπριακό».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου, δίνοντας απόψε συνέντευξη στο κυπριακό τηλεοπτικό σταθμό Sigmalive μίλησε για το Κυπριακό ενώ εξήγησε γιατί δεν κατάφεραν να λύσουν το Κυπριακό ο πρώην πρόεδρος  και γγ του ΑΚΕΛ, Δημήτρης Χριστόφιας και ο πρώην πρόεδρος του τουρκικού ψευδοκράτους στην κατεχόμενη Βόρεια Κύπρο, Μεχμέτ Αλί Ταλάτ.

Αρχικά ανέφερε ότι «εκείνη την περίοδο απέναντι ήταν ο Ταλάτ που παρά την ασφυκτική πίεση που έβαζε η Τουρκία έκανε και αυτός κάποια βήματα και γι’ αυτό δημιουργήθηκε η προίκα που έχουμε στα χέρια μας που λέγονται συγκλίσεις. Αυτό που δεν άφησε τα πράγματα να οδηγηθούν σε μια συλλογική λύση ήταν δύο.

Πρώτον η πίεση που έβαζε η Τουρκία σε διάφορα ζητήματα και δεν άφηνε τον Ταλάτ να κινηθεί έτσι ώστε να επιτευχθούν καινούργιες συγκλίσεις και δεύτερον ο χρόνος δεν άρκεσε γιατί έχασε την ψηφοφορία ο Ταλάτ το 2010 και εκεί τέλειωσαν όλα γιατί βρέθηκε στο τιμόνι της κ/κ ηγεσίας ένας πολύ σκληρός ο κ. Έρογλου».

Ξέρουμε πολύ καλά ότι ο καθοριστικός ρόλος στο Κυπριακό είναι στα χέρια της Τουρκίας και τότε η Τουρκία είχε παίξει ένα ρόλο που δεν επέτρεψε περισσότερο να προχωρήσουν τα πράγματα».

Μετέπειτα μίλησε για την πρόταση που κατέθεσε το ΑΚΕΛ στο Εθνικό Συμβούλιο.

«Ένα από τα δυνατά σημεία που έχει η πρόταση του ΑΚΕΛ είναι ότι περιλαμβάνει πρόταση για τα ενεργειακά αλλά για μετά τη λύση. Αν είναι πριν από την λύση δε θα λειτουργήσει ως κίνητρο γιατί αν η Τουρκία πάρει αυτό που θέλει πριν από τη λύση γιατί να κάνει κινήσεις στο Κυπριακό.

Επομένως, είναι τέτοιος ο συνδυασμός των κινήσεων που αν θέλει η Τουρκία να είναι παρούσα στις ενεργειακές εξελίξεις της περιοχής τότε θα πρέπει να δώσει το χέρι της για λύση στο Κυπριακό».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ανεξάρτητος υποψήφιος ο Τζέρεμι Κόρμπιν στις εκλογές της 4ης Ιουλίου

Βρήκαν δεύτερο φορτίο 100 κιλών κοκαΐνης, μετά τα πακέτα των 210 κιλών στον Πειραιά

Βαλίτσες για Ραμάλα φτιάχνει ο Κασσελάκης, μετά την κόντρα με τον Ισραηλινό πρέσβη

Το πλοίο Yannis στόχος των Χούθι της Υεμένης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα