ΑΘΗΝΑ
18:50
|
26.04.2024
Η επέκταση του φράχτη θα γίνει με εθνικούς πόρους γιατί είναι μια εθνική επένδυση είπε ο πρωθυπουργός στον Έβρο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε όλο το μήκος των χερσαίων συνόρων θα επεκταθεί ο φράκτης στον Έβρο διαβεβαίωσε το απόγευμα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στον Έβρο προκαλώντας τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξη Τσίπρα, να ξεκαθαρίσει εάν επιθυμεί τη συνέχιση της κατασκευής του φράγματος ανάσχεσης μεταναστευτική και προσφυγικών ροών ή θέλει να τον κατεδαφίσει.

Σε ομιλία που εκφώνησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην τελετή υπογραφής της σχετικής σύμβασης με την ανάδοχο εταιρεία για την κατασκευή τμήματος του φράκτη μήκους 35 χλμ, στηλίτευσε τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ που όπως είπε «ζητά αυτό το έργο να μην το πληρώσει η ΕΕ αλλά οι Έλληνες φορολογούμενοι».

Επισήμανε πως με την πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ για την προστασία των συνόρων έχει αποτραπεί η είσοδος πάνω από 240.000 παράτυπων μεταναστών στον Έβρο ενώ διαπιστώνεται μείωση των ροών και στο Αιγαίο λόγω των σθεναρών προσπάθειών που καταβάλλει το Λιμενικό Σώμα για την προστασία των θαλάσσιων συνόρων.

«Μιλάμε για τα σύνορα τα οποία κάποιοι δε γνώριζαν ότι υπήρχαν» είπε αναφερόμενος στη θρυλική παλιότερη δήλωση του Αλέξη Τσίπρα πως στη θάλασσα «δεν υπάρχουν σύνορα»…

Τέρνα - Intrakat: Υπογράφεται το έργο του φράχτη στον Εβρο

Η επέκταση του φράχτη θα γίνει με εθνικούς πόρους γιατί είναι μια εθνική επένδυση. Θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε την χρηματοδότησης του από τα ταμεία της ΕΕ και μπορούμε να τα καταφέρουμε.

Η κατασκευή του είναι μια εθνική επιταγή είπε ο πρωθυπουργός που ευχαρίστησε τα στελέχη του στρατού της Αστυνομίας, των Ενόπλων Δυνάμεων και του Λιμενικού για τη διαφύλαξη των συνόρων.

Ποιος ανέλαβε την εργολαβία

Το έργο έχει αναλάβει η INTRAKAT σε ένωση εταιρειών με την ΤΕΡΝΑ AE. Από πλευράς INTRAKAT βρέθηκε στις Φέρες και υπόγραψε την σύμβαση ο αντιπρόεδρος & διευθύνων σύμβουλος Αλέξανδρος Εξάρχου.


Το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή εμποδίου (φράχτη) από ισχυρό κιγκλίδωμα σε μήκος 35 χλμ. στην ευρύτερη περιοχή μεταξύ Ψαθάδων Διδυμοτείχου και Κορνοφωλιάς Σουφλίου, στα ελληνοτουρκικά σύνορα και άλλα έργα για την άρτια φύλαξη των συνόρων.

Πρόκειται για το πρώτο τμήμα της επέκτασης του φράχτη, η οποία είχε αναγγελθεί νωρίτερα φέτος στο πλαίσιο του σχεδίου ΑΚΡΙΤΑΣ του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της Ελληνικής Αστυνομίας. Υπενθυμίζεται ότι η Πολιτεία έχει αποφασίσει την επέκταση του φράχτη κατά 140 χλμ. στο μήκος της συνοριογραμμής του Έβρου, για την θωράκιση των συνόρων της χώρας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Δολοφονία στου Ρέντη: Ελεύθεροι οι 7 κατηγορούμενοι

Τον Ερντογάν σουλτάνο αποδομεί ο ΥΠΕΞ του Ισραήλ

Στο πανεπιστήμιο Κολούμπια της Νέας Υόρκης και ο Δημήτρης Κουτσούμπας

Τον Ιούνιο η δίκη Κασιδιάρη-Σπαρτιατών για εξαπάτηση εκλογέων

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα