ΑΘΗΝΑ
12:14
|
03.05.2024
Η εταιρεία κατασκευής πυραύλων του Βρετανού δισεκατομμυριούχου σταματά τις δραστηριότητές της «για το άμεσο μέλλον» αφού δεν κατάφερε να εξασφαλίσει χρηματοδότηση.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η εταιρεία κατασκευής πυραύλων του Βρετανού δισεκατομμυριούχου σερ Ρίτσαρντ Μπράνσον ανακοίνωσε ότι θα απολύσει το 85% του προσωπικού της καθώς δεν κατάφερε να εξασφαλίσει χρηματοδότηση για να λύσει το θέμα της ρευστότητάς της.

Το BBC, επικαλούμενο άλλες δημοσιογραφικές πηγές, αναφέρει ότι η Virgin Orbit θα σταματήσει επίσης τις δραστηριότητές της «για το άμεσο μέλλον».

«Δυστυχώς δεν μπορέσαμε να εξασφαλίσουμε τη χρηματοδότηση για να παρέχουμε μια ξεκάθαρη πορεία για αυτήν την εταιρεία», δήλωσε στο προσωπικό της εταιρείας ο διευθύνων σύμβουλος της Virgin Orbit, υπογράμμισε ο Νταν Χαρτ. Διευκρινίζεται ότι απολύσεις θα επηρεάσουν περίπου 675 εργαζόμενους «σε όλα τα τμήματα της εταιρείας».

«Αυτή η εταιρεία, αυτή η ομάδα – όλοι εσείς – σημαίνουν πολλά για μένα. Και δεν έχω σταματήσει και δεν θα σταματήσω να σας υποστηρίζω, είτε βρίσκεστε εδώ στο ταξίδι είτε βρίσκεστε αλλού», πρόσθεσε ο Χαρτ σημειώνοντας ότι συνεχίζονται κάποιες «δυναμικές συζητήσεις» με επενδυτές για τη διάσωση της εταιρείας.

Η Virgin Orbit αισιοδοξεί σε εξοικονόμηση 15 εκ. δολαρίων από τις απολύσεις. Ωστόσο, διαβεβαιώνει ότι ο Μπράνσον έχει ήδη βάλει στα ταμεία της εταιρείας 10,9 εκ. δολάρια για τα πακέτα αποζημιώσεις των απολυμένων. Θα στηρίξει επίσης τους απολυμένους στην εύρεση νέας θέσης – με έναν «άμεσο αγωγό» που έχει δημιουργηθεί με την αδελφή εταιρεία Virgin Galactic  για προσλήψεις.

Το δυσοίωνο μέλλον της Virgin Orbit ανάγκασε πολλούς μετόχους να ξεφορτωθούν μετοχές της εταιρείας χθες Πέμπτη, ξεπουλώντας πάνω από το 40%. Η μετοχή της Virgin Orbit έκλεισε στα 34 σεντς ανά μετοχή στο τέλος της τακτικής συνεδρίασης, έχοντας υποχωρήσει 82% από την αρχή του έτους.

Η εταιρεία υπήρξε ζημιογόνα από την ίδρυσή της το 2017. Στις αρχές του τρέχοντος έτους απέτυχε στην πρώτη προσπάθεια εκτόξευσης ενός δορυφόρου από βρετανικό έδαφος. Τότε είχε ανακοινώσει ότι «ανωμαλία» δεν επέτρεψε στον πύραυλό της να φτάσει στο ύψος της προγραμματισμένης τροχιάς του.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εργατική Πρωτομαγιά με 191 νεκρούς εν ώρα εργασίας στην Ιταλία

Bloomberg: Η Τουρκία διακόπτει όλες τις εμπορικές συναλλαγές με το Ισραήλ

Αποκαλύφθηκε το πρόσωπο γυναίκας Νεάντερταλ 75.000 ετών

Ημέρες παθών και θαυμάτων στην αγορά εργασίας (της αναλήψεως στα ΑΤΜ για αυξήσεις και Δώρα)

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα