ΑΘΗΝΑ
20:13
|
19.04.2024
Ή και νωρίτερα – Ο Βρετανός κάνει ό,τι μπορεί για να είναι πρώτος πριν από τον Τζέφος Μπέζος.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο σερ Ρίτσαρντ Μπράνσον ανακοίνωσε την ημέρα που θα πετάξει στο Διάστημα. Το ταξίδι στην άκρη του Διαστήματος έχει προγραμματιστεί για τις 11 Ιουλίου ενώ σύμφωνα με το BBC δεν αποκλείεται να γίνει και νωρίτερα. Στο μυαλό του Βρετανού δισεκατομμυριούχου υπάρχει μόνο ο Τζεφ Μπέζος, ο οποίος επίσης προετοιμάζεται για το πρώτο του διαστημικό ταξίδι εντός του μήνα.

Ο Ρίτσαρντ Μπράνσον θα είναι ένας από τους επιβάτες του πυραύλου “Unity”, τον οποίο κατασκευάζει εδώ και δύο περίπου δεκαετίες η εταιρεία του “Virgin Galactic”. Η εταιρεία ανακοίνωσε πως η επόμενη δοκιμαστική της πτήση θα περιλαμβάνει έξι επιβάτες: Τον κ. Μπράνσον και πέντε υπαλλήλους της. Μετά την επιτυχή δοκιμαστική πτήση τον Μάιο, η αμερικανική Ομοσπονδιακή Αρχή Αεροπλοΐας έδωσε στα τέλη Ιουνίου άδεια στην “Virgin Galactic” για τη μεταφορά επιβατών επί πληρωμή στο Διάστημα. Η εκτόξευση θα πραγματοποιηθεί στο Νέο Μεξικό των ΗΠΑ.

Το διαστημικό όχημα “Unity” έχει τη δυνατότητα να πετάξει σε ύψος 90 χιλιομέτρων (295.000 πόδια) προσφέροντας στους επιβαίνοντές του λίγα λεπτά με έλλειψη βαρύτητας και θέα την καμπυλότητα της Γης.

Ο Σερ Ρίτσαρντ Μπράνσον δήλωσε για την αποστολή: “Πραγματικά πιστεύω ότι το Διάστημα ανήκει σε όλους μας. Μετά από 17 χρόνια έρευνας και καινοτομίας, ανοίγεται μια νέα βιομηχανία εμπορικών πτήσεων στο διάστημα, η οποία θα φέρει το σύμπαν μας πιο κοντά στην ανθρωπότητα και θα αλλάξει τον κόσμο μια για πάντα”.

Το εισιτήριο των εμπορικών διαστημικών πτήσεων του Μπράνσον αγγίζει σε ορισμένες περιπτώσεις τα 250.000 δολάρια. Περίπου 600 άτομα έχουν ήδη δώσει προκαταβολές για να συμμετάσχουν σε ένα από τα ταξίδια του “Unity”.

Η κούρσα για το Διάστημα έχει πάρει φωτιά καθώς ο ιδρυτής της Amazon Τζεφ Μπέζος ανακοίνωσε χθες ότι θα συνοδευθεί στο ταξίδι του στο διάστημα στις 20 Ιουλίου από την πρωτοπόρο της αμερικανικής αεροπλοΐας, την 84 Γουάλι Φανκ. Ο Μπέζος σκοπεύει να κάνει την πρώτη του βόλτα στο διάστημα μαζί με τον αδελφό του ανήμερα της επετείου της πρώτης προσεδάφισης στη Σελήνη το 1969.

Πηγή: BBC

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εργασιακό Γολγοθά αντιμετωπίζουν οι νέοι εργαζόμενοι λέει έρευνα του Eteron

Disiecta Membra #9: Eco, J.P. Manchette και η τελευταία ακμή της μεταπολεμικής Ευρώπης

Προσωρινή διακοπή λειτουργίας του σταθμού «Νίκαια» του μετρό στις 20 και 21 Απριλίου

Πύργος: Τραυματίστηκε 19χρονος σε αιματηρή συμπλοκή μαθητών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα