ΑΘΗΝΑ
09:46
|
28.04.2024
Η Σοφί Μπινέ, πρώην επόπτρια σχολείου, εξελέγη γενική γραμματέας του συνδικάτου CGT που πρωτοστατεί στις διαδηλώσεις εναντίον της συνταξιοδοτικής μεταρρύθμισης του Μακρόν.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το αριστερό συνδικάτο CGT στη Γαλλία εξέλεξε για πρώτη φορά γυναίκα επικεφαλής, όπως είπαν σήμερα στο Reuters δύο πηγές του.

Η Σοφί Μπινέ, 41 ετών, εξελέγη γενική γραμματέας του σωματείου έπειτα από ολονύχτιες πολύωρες διαβουλεύσεις μπροστά από την Μαρί Μπισόν, η οποία είχε τη στήριξη του απερχόμενου επικεφαλής Φιλίπ Μαρτινέζ, και την Σελίν Βερτσελετί, η οποία υποστηρίχθηκε από μια πιο σκληροπυρηνική φράξια του συνδικάτου.

Η υπηρεσία Τύπου του CGT ανακοίνωσε ότι δεν μπορεί να επιβεβαιώσει την εκλογή της Μπινέ καθώς τα μέλη του συνδικάτου δεν έχουν ενημερωθεί.

Η Μπινέ, πρώην επόπτρια σχολείου, είναι επικεφαλής του τμήματος UGICT της CGT που εκπροσωπεί μηχανικούς, διευθυντές και τεχνικό προσωπικό και ήταν υπεύθυνη για θέματα ισότητας στην εκτελεστική επιτροπή του σωματείου.

Η Μπινέ ναλαμβάνει την ευθύνη του συνδικάτου ενόσω τα συνδικάτα της Γαλλίας βρίσκονται σε πολύμηνη αντιπαράθεση με τον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν σχετικά με τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος.

Το CGT, το δεύτερο μεγαλύτερο συνδικάτο της Γαλλίας, έχει σχηματίσει ένα ενιαίο μέτωπο με το πιο μετριοπαθές CFDT —την πρώτη φορά εδώ και χρόνια— για να εμποδίσει την προγραμματισμένη αύξηση της ηλικίας συνταξιοδότησης από την κυβέρνηση κατά δύο χρόνια στα 64. Από τον Ιανουάριο, τα συνδικάτα έχουν οργανώσει πολλές γενικές απεργίες και διαδηλώσεις στις οποίες συμμετείχαν εκατομμύρια άνθρωποι.

Τα συνδικάτα έχουν προσκληθεί από την πρωθυπουργό Ελίζαμπεθ Μπορν για συνομιλίες στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, αλλά μέχρι στιγμής η CGT δεν έχει πει εάν θα παραστεί. Τα συνδικάτα δήλωσαν ότι δεν θέλουν να συζητήσουν άλλα εργασιακά ζητήματα με την κυβέρνηση εάν ο Μακρόν δεν αποσύρει τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εκπνέει τη Μ. Δευτέρα η προθεσμία για την επιστολική ψήφο

Μαρούσι: Ένας νεκρός σε επεισόδιο με πυροβολισμούς

Πασχαλινό ωράριο: Ανοικτά τα μαγαζιά, σήμερα Κυριακή

Πασχαλινή γιορτή αλληλεγγύης από τους Γιατρούς του Κόσμου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα