ΑΘΗΝΑ
02:53
|
26.04.2024
Αποχώρηση καλλιτεχνών από το ΡΕΞ μετά από σχεδόν δύο μήνες κατάληψης με πυρά για «αναντίστοιχη της ιστορικότητας του αγώνα» στάση του Δ.Σ. του Εθνικού Θεάτρου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στην απόφαση να αποχωρήσει από το κτίριο ΡΕΞ προχωρά ο Συντονισμός εργαζομένων στον Χώρο των Τεχνών, βάζοντας «μια άνω τελεία μετά από 50 μέρες κατάληψης του κτιρίου του Εθνικού Θεάτρου, ύστερα από μια σειρά πολυμορφικών δράσεων, ζυμώσεων, συνελεύσεων, συζητήσεων και ουσιώδους αλληλεπίδρασης εντός αλλά και εκτός καλλιτεχνικού κόσμου».

Παράλληλα η συνέλευση εγκαλεί την διοίκηση του Εθνικού Θεάτρου για εκβιαστικές πρακτικές και «αναντίστοιχη της ιστορικότητας του αγώνα» στάση απέναντι στο πρωτοφανές καλλιτεχνικό κίνημα των, με αποκορύφωμα το τελεσίγραφο για διακοπή του ρεύματος στον χώρο του κτιρίου την Δευτέρα, με την απόφαση να αποδεικνύει σύμφωνα με τη συνέλευση «πως υπηρετούν την πολιτική βούληση της εξουσίας όπως ορίζει και η θεσμική τους θέση».

«Ο αγώνας δεν σταματάει. Η αγωνία μας για την ζωή είναι μια αστείρευτη πηγή ενέργειας και δημιουργίας του ανοίκειου, του καινούργιου, του άλλου και όλων όσων ονειρευόμαστε» καταλήγει το Συντονιστικό, καλώντας σε μαζική συμμετοχή σε μια σειρά δράσεων στον χώρο του ΡΕΞ, «ώστε να γίνουν σπορά για το αύριο». 

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πικρία για ΠΑΣΟΚ και Ευρωκοινοβούλιο εκφράζει η Εύα Καϊλή

Νέος γύρος ελληνοτουρκικών συνομιλιών Θετικής Ατζέντας αύριο, στην Τουρκία

Το TikTok βγαίνει στο «σφυρί» και οι δισεκατομμυριούχοι κάνουν ουρά για να το αποκτήσουν

Τανζανία: Πάνω από 150 νεκροί από πλημμύρες και κατολισθήσεις

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα