ΑΘΗΝΑ
17:28
|
16.06.2024
Διαδήλωση αλληλεγγύης για την κατάληψη Mundo Nuev πραγματοποιήθηκε σήμερα στις 12 το μεσημέρι στην Καμάρα της Θεσσαλονίκης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Διαδήλωση αλληλεγγύης για την κατάληψη Mundo Nuev πραγματοποιήθηκε σήμερα στις 12 το μεσημέρι στην Καμάρα της Θεσσαλονίκης.

Το κτίριο της «Mundo Nuevo» βρίσκεται υπό κατάληψη από το 2015, και υπήρξε χώρος φιλοξενίας για πολλές πολιτιστικές, πολιτικές και κοινωνικές εκδηλώσεις στα 7 χρόνια λειτουργίας του.

Στις 16η Μαρτίου, οι καταληψίες και αλληλέγγυοι υπερασπίστηκαν τελευταία φορά το χρόνο από την αστνομία, που απάντησε με χημικά και 15 συλλήψεις νεαρών -11 ανδρών και 4 γυναικών-, ενώ παράλληλα πραγματοποιούνταν μεγάλες διαδηλώσεις για το έγκλημα στα Τέμπη.

Σε ανακοίνωσή τους, τα μέλη της Mundo Nuevo αναφέρουν ότι: «Την Πέμπτη16 Μάρτη, στα πλαίσια της πανεργατικής γενικής απεργίας η Mundo Nuevo ανακαταλαμβάνεται, αποτελώντας έτσι έναν ακόμα τρόπο ανάδρασης με το ευρύτερο κοινωνικό κίνημα, μια ανατροφοδότηση της ριζοσπαστικής αντίστασης, ένα λογικό βήμα για το μεγάλο άλμα της σύγκρουσης με τον ολοκληρωτισμό.

»Η ανακατάληψη της Mundo Nuevo πριν από οτιδήποτε άλλο σημαίνει ότι διεκδικούμε να πάρουμε ένα κομμάτι της ζωής μας πίσω από τα ματωμένα χέρια πολιτικών, αστυνομικών, δικαστών και επιχειρηματιών. Κι αν αυτοί για να την αδειάσουν χρειάστηκε να τη διαρρήξουν μέσα στο πυκνό σκοτάδι της νύχτας, η δική μας επιστροφή δεν μπορούσε παρά να γίνει μέρα μεσημέρι, μέσα στο αποκαλυπτικό φως του κοινωνικού κινήματος, γέννημα θρέμμα του οποίου είναι και το κτήριο της Mundo Nuevo, όπως θα είναι και ο νέος κόσμος που φτιάχνουμε ήδη.

»Καλούμε εκ νέου: φοιτητικούς συλλόγους, μαθητικές ομάδες, εργατικά σωματεία, πολιτικές οργανώσεις και συλλογικότητες, κατειλημμένους χώρους, όλους τους προοδευτικούς ανθρώπους, όσους αγωνίζονται, να εκδώσουν ανακοινώσεις στήριξης και κυριότερα να στηρίξουν ενεργά την κατάληψη Mundo Nuevo.

»Οι κατειλημμένοι χώροι αποτελούν εφαλτήρια των κοινωνικών και ταξικών αντιστάσεων, η υπεράσπιση και η υποστήριξή τους αποτελεί ζήτημα κορυφαίας σημασίας για όλο το ριζοσπαστικό, φοιτητικό, εργατικό, κοινωνικό και αναρχικό κίνημα».

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=606756828162426&set=a.464603659044411&type=3

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ανάληψη ευθύνης από θυγατρική της Αλ Κάιντα για την επίθεση στη Μπουρκίνα Φάσο

Ιράν: Χάρη σε 2.654 κρατούμενους ανήμερα του Eid al-Adha

Νεκρός και ο Αμερικανός τουρίστας που είχε εξαφανιστεί στο Μαθράκι της Κέρκυρας

Νέα επίθεση σε πλοίο στα ανοικτά των ακτών της Υεμένης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα