ΑΘΗΝΑ
01:20
|
20.04.2024
Οι σχέσεις μεταξύ Κίνας και Σιγκαπούρης έχουν θέσει ένα σημείο αναφοράς για τις χώρες της περιοχής, είπε ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι σχέσεις μεταξύ Κίνας και Σιγκαπούρης έχουν θέσει ένα σημείο αναφοράς για τις χώρες της περιοχής, είπε ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ στον πρωθυπουργό της Σιγκαπούρης Λι Σιεν Λουνγκ κατά τη διάρκεια συνομιλιών στο Πεκίνο την Παρασκευή, αναφέρει το Reuters.

Η Κίνα είναι πρόθυμη να συνεργαστεί με τη Σιγκαπούρη για την περαιτέρω δημιουργία νέων «καναλιών» από ξηρά και θάλασσα, είπε ο Σι στον Λι, σύμφωνα με το κινεζικό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Σι είπε ότι η ηγεμονία και ο εκφοβισμός πρέπει να αντιταχθούν και ότι κανένα άλλο έθνος δεν πρέπει να επιτρέπεται να στερήσει από τους Ασιάτες το δικαίωμά τους να επιδιώξουν μια καλύτερη ζωή, χωρίς να κατονομάσει καμία τρίτη χώρα.

Τα θερμά λόγια για τον Λι, ο οποίος συναντήθηκε για τελευταία φορά προσωπικά με τον Σι στην πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης, Μπανγκόκ, τον Νοέμβριο, ήρθαν εν μέσω αυξανόμενων εντάσεων μεταξύ της Κίνας και των δυτικών εθνών, ιδιαίτερα των Ηνωμένων Πολιτειών, για θέματα που κυμαίνονται από τον πόλεμο της Ουκρανίας έως τα ανθρώπινα δικαιώματα.

«Οι άλλες χώρες πρέπει να μπορούν να αποδεχτούν ότι η Κίνα σήμερα δεν είναι αυτή που ήταν παλιά», είπε ο Λι στο CCTV σε συνέντευξή του πριν από την επίσκεψή του.

«Είναι πολύ πιο ευημερούσα, η συμβολή της στην παγκόσμια οικονομία είναι πολύ μεγαλύτερη και η φωνή της στις διεθνείς υποθέσεις είναι πολύ μεγαλύτερη».

Η Κίνα είναι ο μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος της Σιγκαπούρης, ενώ το νησιωτικό κράτος είναι ο μεγαλύτερος ξένος επενδυτής της Κίνας.

Η επίσκεψη του Λι στο Πεκίνο ήταν το πρώτο του ταξίδι στην Κίνα από το 2019, πριν ξεσπάσει η παγκόσμια πανδημία COVID.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Με φορτωμένη ατζέντα, ο Λιβανέζος πρωθυπουργός στο Παρίσι

Ισραηλινή επίθεση στο Ιράν: Υποβαθμίζει η Τεχεράνη [upd]

«Καθαρή επιθετικότητα»: Αντιδράσεις στο βέτο των ΗΠΑ για την ένταξη της Παλαιστίνης στον ΟΗΕ

Πώς τοποθετείται στα διεθνή θέματα η «Εναλλακτική για τη Γερμανία»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα