ΑΘΗΝΑ
02:01
|
19.04.2024
Οι ισραηλινές δυνάμεις κατοχής πυροβόλησαν το βράδυ της Παρασκευής έναν Παλαιστίνιο νεαρό στο τέμενος Al-Aqsa.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι ισραηλινές δυνάμεις κατοχής πυροβόλησαν το βράδυ της Παρασκευής έναν Παλαιστίνιο νεαρό στο τέμενος Al-Aqsa ενώ προσπαθούσε να ξαναμπεί στον ιερό χώρο αφού τον είχαν απομακρύνει, μεταδίδει το Middle East Monitor.

Αυτό έγινε μετά την εισβολή των ισραηλινών κατοχικών δυνάμεων στο τέμενος Al-Aqsa και την εκκένωση των περισσότερων από τους Παλαιστίνιους πιστούς που παρέμεναν μέσα.

Στο ίδιο σημείο της δολοφονίας, αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι είδαν την ισραηλινή αστυνομία κατοχής να επιτίθεται σε μια Παλαιστίνια που επίσης προσπαθούσε να ξαναμπεί στο τζαμί.

Τοπικά παλαιστινιακά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο νεαρός άνδρας, ο οποίος ταυτοποιείται ως Μοχάμεντ Ελασίμπι, 26χρονος κάτοικος της πόλης Βεδουίνων Χούρα στην Αλ-Νάκαμπ, προσπάθησε να προστατεύσει τη γυναίκα που επιτέθηκε από την ισραηλινή αστυνομία.

Η ισραηλινή αστυνομία ισχυρίστηκε σε ανακοίνωσή του ότι ο νεαρός προσπάθησε να αρπάξει το όπλο ενός στρατιώτη και στη συνέχεια πυροβολήθηκε και «εξουδετερώθηκε».

Αυτόπτης μάρτυρας επιβεβαίωσε ότι άκουσε 20 πυροβολισμούς σε λιγότερο από ένα λεπτό, αφήνοντας έναν άνδρα να τραυματιστεί στο πάτωμα κοντά στην πύλη Bab Al-Silsila.

Η διοίκηση του τζαμιού Αλ Άκσα είπε ότι περίπου 250.000 Παλαιστίνιοι τέλεσαν τη δεύτερη προσευχή της Παρασκευής εκεί, ενώ εκατοντάδες έμειναν μέσα στο τζαμί.

Ένας από τους λίγους Παλαιστίνιους που έμειναν στο τζαμί είπε σε τοπικά παλαιστινιακά μέσα ενημέρωσης ότι οι ισραηλινές δυνάμεις κατοχής εισέβαλαν στις αυλές του ιερού και ανάγκασαν τους περισσότερους πιστούς να βγουν έξω.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το WFP έστειλε στη Γάζα κονσέρβες με…σκουλήκια

Βρέθηκε η 16χρονη Χριστίνα που είχε χαθεί στη Θεσσαλονίκη

Σε λάθος κατεύθυνση η χώρα λέει το 68% των Ελλήνων, αλλά το 32,3% ψηφίζει… ΝΔ

Οι εποχικοί πυροσβέστες εκπέμπουν SOS για τα ενοίκια-φωτιά στα νησιά

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα