ΑΘΗΝΑ
10:31
|
20.04.2024
Άλλοι σκαρφαλώνουν για διέξοδο και άλλοι περπατούν περήφανα στα… αδιέξοδα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Ο φράχτης θα φτάσει σε μήκος 140 χιλιομέτρων και θα απλώνεται σε όλη τη μεθόριο του Έβρου».

Το προεκλογικό ταξίδι του Κυριάκου Μητσοτάκη προς την κάλπη της 21ης Μαΐου ξεκίνησε μέσα από το Μέγαρο Μαξίμου και την τελευταία ημέρα του Μάρτη έκανε μια στάση στα σύνορα της Ελλάδας με την Τουρκία γιατί είναι μια «εθνική επιταγή» παρά την όποια καλή διάθεση δείχνει τελευταία ο γείτονας και η διπλωματία του σεισμού.

Η κυβέρνηση που τον Φεβρουάριο του 2020 αιφνιδιάστηκε από την «αποτυχημένη επιχείρηση παραβίασης των ελληνοτουρκικών συνόρων στην Ορεστιάδα από χιλιάδες καθοδηγούμενους από την Τουρκία παράτυπους μετανάστες», όπως έγραφε ο Σταύρος Τζίμας στην Καθημερινή, σήμερα υπόσχεται τεχνητά εμπόδια απροσπέλαστου ύψους και προφανώς ανάλογου αντίτιμου.  

«Δεν θα είμαστε αφελείς», είπε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοινώνοντας τον προϋπολογισμό ενός έργου 99,2 εκατομμύριων ευρώ για τη θωράκιση των τόσο πολύτιμων συνόρων μας (απαραίτητων αν θες κάποτε να φτάσεις στη Γερμανία, την Αυστρία, τη Σουηδία ή και αλλού) από παράτυπους οικονομικούς μετανάστες, από σεισμοπαθείς, από πλημμυροπαθείς, από διωκόμενους για τα πολιτικά τους πιστεύω, για τη σεξουαλική τους ταυτότητα, από πολέμους ή από οτιδήποτε δεν είναι ο ελεύθερος κόσμος, όπως τον αντιλαμβάνεται το κέντρο αποφάσεων στις Βρυξέλλες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.  

Τάκης Θεοδωρικάκος, υπουργός Προστασίας του Πολίτη: 

Είναι μία ξεχωριστή μέρα και για τον Έβρο και για τη Θράκη και ασφαλώς μία ξεχωριστή μέρα για την Ελλάδα. Σήμερα υπογράφουμε την επέκταση του τεχνητού εμποδίου, του φράχτη, κατά 35 χιλιόμετρα. Κάνουμε αυτό που απαιτεί η συντριπτική πλειονότητα του ελληνικού λαού, κάνουμε αυτό που χρειάζεται ώστε τα σύνορα της Ελλάδας με την Τουρκία να είναι απροσπέλαστα. Τα σύνορα της Ευρώπης, επίσης, με την Τουρκία, απέναντι σε κάθε επιβουλή, απέναντι στην εργαλειοποίηση δυστυχισμένων ανθρώπων από τα κυκλώματα της παράνομης μετανάστευσης και της μετατροπής τους σε ασύμμετρη απειλή για την Ελλάδα και ολόκληρη την Ευρώπη.

Πότε έγινε η χώρα που έχει έναν παππού, προπάππου ή μια γιαγιά, προγιαγιά πρόσφυγα της Μικράς Ασίας ή της Ανατολικής Ρωμυλίας υπέρμαχος των συνόρων της Ευρώπης; Πότε ξέχασε ότι δέχτηκε τους διωκόμενους Σεφραδίτες Εβραίους που έφτιαξαν στη Θεσσαλονίκη μια «μητέρα του Ισραήλ»; Πόσος καιρός πέρασε από τότε που υποδεχόταν ομογενείς από τη Σοβιετική Ένωση και την Αλβανία;

Πότε μπήκε η Ελλάδα στο μπλοκ που περηφανεύεται για την ανέγερση τειχών και εμποδίων που θυμίζουν κράτη απαρτχάιντ; Πάντως σύμφωνα με τον πρόεδρο του σημερινού ΠΑΣΟΚ συν Κίνημα Αλλαγής: «Το ΠΑΣΟΚ ξεκίνησε τον φράχτη στον Έβρο»… και μπράβο σας!

Φράχτες και αλλού:

Ουγγαρία στα σύνορα με Κροατία
Καλαί, Γαλλία
Ειδομένη, Ελλάδα
Μελίγια, Ισπανία
Δυτική Όχθη
Δυτική Όχθη
Σονόρα, Μεξικό-ΗΠΑ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η κωμικοτραγική κατάσταση του Ισραήλ

Νέα κεφαλή για πυραύλους Κρουζ δοκίμασε η Βόρεια Κορέα

Θεσσαλία: Ισχυρές βροχοπτώσεις λίγα προβλήματα από την κακοκαιρία

Ακόμα ένα εργατικό ατύχημα στο Πέραμα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα