ΑΘΗΝΑ
22:16
|
07.06.2023
Μαροκινοί από 30 πόλεις τίμησαν την 47η Ημέρα της Γης της Παλαιστίνης και διαδήλωσαν κατά της εξομάλυνσης των σχέσεων με το Ισραήλ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εκατοντάδες Μαροκινοί από 30 πόλεις τίμησαν την 47η Ημέρα της Γης της Παλαιστίνης και ύψωσαν τις φωνές του κατά της εξομάλυνσης των σχέσεων της χώρας τους με το Ισραήλ, μεταδίδει το Middle East Monitor.

«Ο λαός του Μαρόκου τίμησε τη μνήμη της Ημέρας της Γης της Παλαιστίνης μέσω εκδηλώσεων που διοργανώθηκαν σε περισσότερες από 30 μαροκινές πόλεις», ανακοίνωσε το Μαροκινό Μέτωπο Υποστήριξη της Παλαιστίνης και Ενάντια στην ομαλοποίηση.

Οι Μαροκινοί, που παρευρέθηκαν στις εκδηλώσεις, φώναξαν υπέρ της Παλαιστίνης και κατά της ισραηλινής κατοχής της Παλαιστίνης. Φώναξαν επίσης κατά της εξομάλυνσης των δεσμών της χώρας τους με την ισραηλινή κατοχή.

«Τέτοια γεγονότα επαναλαμβάνουν την αρχή και την ιστορική στάση των Μαροκινών για υποστήριξη των Παλαιστινίων στην αντίστασή τους ενάντια στην κατοχή. Οι συμμετέχοντες εξέφρασαν την απόρριψή τους για την εξομάλυνση των δεσμών με το ισραηλινό κράτος κατοχής.» πρόσθεσε η δήλωση.

Στις 10 Δεκεμβρίου 2020, το Ισραήλ και το Μαρόκο ανακοίνωσαν την επανέναρξη των αμοιβαίων διπλωματικών σχέσεων, οι οποίες διακόπηκαν το 2000 σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την ισραηλινή επίθεση εναντίον των Παλαιστινίων.

Ο Μαροκινός υπουργός Εξωτερικών Νάσερ Μπουρίτα τόνισε τον Φεβρουάριο ότι η εξομάλυνση της χώρας του με το Ισραήλ: «Δεν θα επηρεάσει τη σχέση της με τον παλαιστινιακό λαό».

Στις 30 Μαρτίου, οι Παλαιστίνιοι τιμούν τη μνήμη της Ημέρας της Παλαιστινιακής Γης, η οποία σηματοδοτεί μια διαμαρτυρία από εκατοντάδες Παλαιστίνιους το 1976 κατά της ισραηλινής κλοπής γης στη βόρεια Γαλιλαία. Αντιμετώπισαν ισραηλινές δυνάμεις κατοχής, οι οποίες σκότωσαν έξι διαδηλωτές.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Σούπερ μάρκετ για παιδόφιλους το Instagram

Αυτοί είμασε… πλαστικά σκουπίδια

Παράσταση διαμαρτυρίας του ΜέΡΑ25 αύριο, στις 12.30, στο υπουργείο Υγείας

Απόπειρα βιασμού 17χρονης και επίθεση σε 15χρονο από συμμορία στη Φρεαττύδα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα