ΑΘΗΝΑ
16:16
|
02.05.2024
Έκρηξη σε διυλιστήριο που ανήκει σε μονάδα Pertamina PT στη δυτική Ινδονησία τραυμάτισε εννέα ανθρώπους.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Έκρηξη σε διυλιστήριο που ανήκει σε μονάδα Pertamina PT στη δυτική Ινδονησία τραυμάτισε εννέα ανθρώπους, ανακοίνωσε την Κυριακή η κρατική εταιρεία ενέργειας, προσθέτοντας 20 θανάτους από άλλες δύο πυρκαγιές τον περασμένο μήνα, μεταδίδει το Reuters.

Η έκρηξη αργά το Σάββατο σε συμπιεστή αερίου προκάλεσε «μικρούς» τραυματισμούς από θραύσματα γυαλιού και προκάλεσε ζημιές σε πολλά σπίτια στην πόλη Ντουμάι στη νήσο Σουμάτρα, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η PT Kilang Pertamina Internasional (KPI). Η αιτία βρίσκεται υπό διερεύνηση.

Μια πυρκαγιά στις 3 Μαρτίου στον τερματικό σταθμό καυσίμων Plumpang της Pertamina στην Τζακάρτα, έναν από τους παλαιότερους και μεγαλύτερους της χώρας, σκότωσε περισσότερους από 20 ανθρώπους. Τρεις έχασαν τη ζωή τους από πυρκαγιά στις 26 Μαρτίου σε δεξαμενόπλοιο που μετέφερε πετρέλαιο Pertamina στα νησιά Μπαλί και Λομπόκ.

Η KPI ζήτησε συγγνώμη για το περιστατικό του Σαββάτου, είπε ένας εκπρόσωπος, προσθέτοντας ότι βρίσκεται σε εξέλιξη «διαδικασία ανάκαμψης» μετά την κατάσβεση της πυρκαγιάς. Πολλές μονάδες επλήγησαν και σταμάτησαν από την έκρηξη και τη φωτιά, αλλά οι υπόλοιπες λειτουργούσαν κανονικά, είπε ο εκπρόσωπος.

Ο εκπρόσωπος δεν απάντησε αμέσως σε ερώτηση σχετικά με τον αντίκτυπο στην παραγωγή ή την προσφορά, αλλά ο KPI είπε ότι το εθνικό απόθεμα καυσίμων ήταν «ασφαλές».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νίσυρος: Προφυλακιστέος ο αρχαιοφύλακας που παρενοχλούσε ανήλικα

Αεροπορικώς το Άγιο Φως από τα Ιεροσόλυμα σε επτά προορισμούς της Ελλάδας

Αλβανία: Ζευγάρι ηλικιωμένων Ελλήνων βρέθηκε δολοφονημένο στο σπίτι του

Χάγη: Απέρριψε τα έκτακτα μέτρα για τις γερμανικές εξαγωγές όπλων στο Ισραήλ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα