ΑΘΗΝΑ
17:09
|
27.04.2024
Το υποκριτικό ενδιαφέρον της Δύσης για την ελευθερία του Τύπου και τη στοχοποίηση Ρώσων δημοσιογράφων από το καθεστώς του Κιέβου, κατήγγειλε η Μαρία Ζαχάροβα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τους 32 έφτασαν οι τραυματίες από την έκρηξη που σημειώθηκε χθες, Κυριακή το απόγευμα, σε καφέ στο κέντρο της Αγίας Πετρούπολης, εξαιτίας της οποίας σκοτώθηκε ο γνωστός Ρώσος στρατιωτικός ανταποκριτής Βλάντλεν Τατάρσκι, σε ένα περιστατικό που ξύπνησε μνήμες από τη δολοφονία της δημοσιογράφου Ντάρια Ντούγκινα, από έκρηξη βόμβας που είχε τοποθετηθεί στο αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε, τον Αύγουστο του 2022.

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Υγείας, 10 από τους τραυματίες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, 16 – μεταξύ των οποίων ένα 14χρονο κορίτσι – έχουν μέτρια τραύματα ενώ οι υπόλοιποι έχουν ελαφρύτερα τραύματα.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο TASS, ο εκρηκτικός μηχανισμός, που ήταν κρυμμένος μέσα σε ένα μικρό αγαλματίδιο το οποίο δόθηκε στον Τατάρσκι κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, είχε απόδοση μεγαλύτερη από εκείνη 200 γραμμαρίων TNT και εξερράγη κοντά στη σκηνή.

Ο Ντένις Πουσίλιν, ρωσόφιλος ηγέτης της επαρχίας Ντονέτσκ στην ανατολική Ουκρανία, δήλωσε δημοσίως ότι για την επίθεση ευθύνεται το Κίεβο. «Δολοφονήθηκε αισχρά. Οι τρομοκράτες δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς. Το καθεστώς του Κιέβου είναι ένα τρομοκρατικό καθεστώς. Πρέπει να καταστραφεί, δεν υπάρχει άλλος τρόπος να το σταματήσουμε», τόνισε.

«Η απουσία αντίδρασης από τον Λευκό Οίκο, τη Ντάουνινγκ Στριτ, τα Ηλύσια Πεδία κ.λπ., λαμβάνοντας υπόψη την υποκριτική ανησυχία τους για τις ζωές των δημοσιογράφων και την ελευθερία του Τύπου, μιλάει από μόνη της», δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

«Οι Ρώσοι δημοσιογράφοι βιώνουν μόνιμα απειλές βίας από το καθεστώς του Κιέβου και τους εμπνευστές του. Διώκονται, στοχοποιούνται μέσω του διαδικτύου και αποτελούν αντικείμενο κυνηγιού μαγισσών στα δυτικά μέσα μαζικής ενημέρωσης», σημείωσε, προσθέτοντας ότι αυτό «λαμβάνει χώρα μπροστά στα αδιάφορα μάτια των διεθνών οργανισμών,, κάτι που δεν μπορεί να ερμηνευθεί παρά συνεργασία, αν όχι συνενοχή».

Ο Μιχαήλο Ποντολιάκ, σύμβουλος του Ζελένσκι, έγραψε στο Twitter ότι είναι θέμα χρόνου, «όπως το σπάσιμο ενός ώριμου αποστήματος», μέχρι η Ρωσία να καταστραφεί από την εγχώρια τρομοκρατία, όπως την αποκάλεσε. «Οι αράχνες τρώνε η μία την άλλη μέσα σε ένα βάζο», δήλωσε.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Οι σοσιαλιστές οπαδοί καλούν τον Ισπανό πρωθυπουργό να παραμείνει στη θέση του

Αρμενία: Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες για την οριοθέτηση των συνόρων με το Αζερμπαϊτζάν

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω εργασιών συντήρησης στην Αττική οδό

Παγκόσμια Ημέρα για την Υγεία και Ασφάλεια στην Εργασία και Κλιματική Αλλαγή

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα