ΑΘΗΝΑ
11:27
|
17.05.2024
Η άγρια τρανσφοβική επίθεση σημειώθηκε στο Τμήμα Επιστημών της Εκπαίδευσης και οι δράστες χτύπησαν με γροθιές και κλωτσιές το θύμα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Άγρια τρανσοφοβική επίθεση σημειώθηκε στο Πανεπιστήμιο Πατρών και συγκεκριμένα στο Τμήμα Επιστημών της Εκπαίδευσης, όταν πριν από δύο εβδομάδες ομάδα φοιτητών επιτέθηκαν σε τρανς κοπέλα χτυπώντας της βάναυσα με γροθιές και κλωτσιές, ενώ της πέταξαν και μπογιές στο σώμα.

Η νεαρή σφάδαζε από τους πόνους και τελικά οι «νταήδες» την εγκατέλειψαν και απομακρύνθηκαν τρέχοντας, όπως αναφέρουν τοπικά μέσα.

Την ομοφοβική επίθεση επιβεβαίωσε μιλώντας στην ΕΡΤ ο πρύτανης του Πανεπιστημίου, Χρήστος Μπούρας, προσθέτοντας ότι το θύμα της επίθεσης δεν είναι σε σοβαρή κατάσταση.

«Πριν δύο εβδομάδες με ενημέρωσε η πρόεδρος του Τμήματος ότι έγινε επίθεση σε έναν φοιτητή. Ζήτησα να τον δω για να κινήσω τις διαδικασίες, αλλά αρνήθηκε να με δει και να επικοινωνήσει μαζί μου» είπε, σημειώνοντας πως το θύμα είναι σε επικοινωνία με την πρόεδρο του Τμήματος και το Τμήμα Ισότητας Φύλων.

Κατά τις ίδιες πηγές, το θύμα δεν έχει μέχρι στιγμής προχωρήσει σε νομικές κινήσεις κατά των ατόμων που το ξυλοκόπησαν. Ο πρύτανης ανέφερε, επίσης, πως έχει εντείνει τις περιπολίες στο Πανεπιστήμιο, ως απάντηση στην επίθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το απαράδεκτο και πρωτοφανές περιστατικό σημειώθηκε λίγες μέρες αφότου στο Πανεπιστήμιο είχε πραγματοποιηθεί εκδήλωση σχετική με τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα και την ομοφοβία.

Επίσης, στέλεχος του Πανεπιστημίου ανέφερε ότι οι «νταήδες» δράστες είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να πρόκειται για εξωπανεπιστημιακά άτομα.

Τέλος, έντονες είναι οι αντιδράσεις των φοιτητών του πανεπιστημίου και μέλη συλλογικοτήτων, οι οποίοι έχουν αναρτηθεί πανό και έχουν γράψει συνθήματα στους τοίχους.

«Κόντρα σε κάθε τρανσφοβική επίθεση. Τραμπούκοι θα σας τσακίσουμε. Απέναντι στην πατριαρχία. Κανένας μόνος, καμία μόνη» γράφει το πανό.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

«Οι αζήτητοι»: Ένα διαχρονικό ντοκιμαντέρ για το σκάνδαλο της Λέρου

Όρμπαν: Μεταξύ ζωής και θανάτου ο Ρόμπερτ Φίτσο

Μπέλγκοροντ: Γυναίκα και 4χρονο παιδί νεκροί από drone

Πέθανε σε ηλικία 119 ετών η γηραιότερη γυναίκα στην Ελλάδα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα