ΑΘΗΝΑ
12:20
|
02.05.2024
Δεν ήταν η πρώτη φορά που η ομάδα των έξι τραμπούκων στο Αρσάκειο βασάνιζε τον 15χρονο συμμαθητή τους.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αποτροπιασμό προκαλούν οι εκτεταμένες διαστάσεις του νοσηρού φαινομένου του σχολικού εκφοβισμού όχι μόνον στα δημόσια αλλά και στα πανάκριβα ιδιωτικά σχολεία, μετά και από το πρόσφατο, απαράδεκτο περιστατικό τραυματισμού ενός 15χρονου μαθητή στο Αρσάκειο από συμμαθητές του που τον καθήλωσαν σε καρέκλα δένοντάς τον με πετονιά για εξευτελισμό. Αντίδραση σε αυτό το κρούσμα σχολικού εκφοβισμού είχαμε σήμερα από την Φιλοεκπαιδευτική Εταιρία, η οποία εξέδωσε μία χλιαρή ανακοίνωση δίνοντας διαβεβαιώσεις περί «διερεύνησης της «ευθύνης των εμπλεκομένων μαθητών».

Η ανακοίνωση της Φιλεκπαιδευτικής που διοικεί το Αρσάκειο αναφέρει κατά λέξη:

«Ενημερώνουμε τους γονείς των μαθητών που φοιτούν στα Σχολεία τής Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας ότι εντός της ημέρας (3/4/2023) θα κινηθούν οι πειθαρχικές διαδικασίες, ώστε να διερευνηθεί η ευθύνη των εμπλεκομένων μαθητών από τα αρμόδια όργανα (Σύλλογο Διδασκόντων). Ομοίως υπεβλήθη ήδη κατεπείγον αίτημα για Ένορκη Διοικητική Εξέταση από την Περιφερειακή Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας για τυχόν πειθαρχικές ευθύνες εκπαιδευτικών σχετικά με το συμβάν».

Ωστόσο, μαθητές του σχολείου μιλώντας σήμερα σε δημοσιογράφους τηλεοπτικών καναλιών αφενός ξεκαθάρισαν πως ο άτυχος 15χρονος είχε πέσει και άλλες φορές στο παρελθόν θύμα της ομάδας των τραμπούκων συμμαθητών του, αφετέρου υπαινίχθηκαν πως μέρος της διεύθυνσης ή του συλλόγου των εκπαιδευτικών  πρέπει να είχε πάρει είδηση τι γινόταν σε βάρος του μαθητή, εξηγώντας πως το τελευταίο κρούσμα εκφοβισμού έγινε  κοντά στο γραφείο των καθηγητών, οπότε δεν γίνεται να μην το παρατήρησε κανένας.

Κάποιοι από τους μαθητές του σχολείου διηγήθηκαν πώς έγινε η τελευταία επίθεση των έξι τραμπούκων (πέντε αγόρια και ένα κορίτσι τα οποία σήμερα απουσίαζαν από το σχολείο). Όπως είπαν, αρχικά περικύκλωσαν τον 15χρονο, του τύλιξαν γύρω από το λαιμό νήμα πετονιάς τραυματίζοντάς τον και προσπάθησαν να τον περάσουν γύρω από όλο το σώμα του γελώντας σε βάρος του. Πώς γνώριζαν οι μαθητές αυτοί για το αποτρόπαιο περιστατικό; Πολύ απλά, το παρακολουθούσαν ανέκφραστοι δίχως να κάνουν το παραμικρό για να γλιτώσουν τον συμμαθητή τους από το μαρτύριο.

Επίθεση λίγα μέτρα από το γραφείο των καθηγητών…

Η αήθης επίθεση των έξι εφήβων σε βάρος του συμμαθητή τους έγινε την περασμένη Παρασκευή, 31 Μαρτίου στη διάρκεια διαλείμματος.

Μετά την καταγγελία της απαράδεκτης επίθεσης του 15χρονου στο Αρσάκειο από τους γονείς του θύματος στην αστυνομία, η εισαγγελία ανηλίκων ζήτησε να μην τηρηθεί… η αυτόφωρη διαδικασία. Στη συνέχεια παρήγγειλε την άμεση υποβολή δικογραφίας και τη διενέργεια… «αυστηρών συστάσεων» στους γονείς και στους τραμπούκους μαθητές.

Όσο για το θύμα; Έγινε ιατροδικαστική εξέτασή του και διαπιστώθηκαν τα επιφανειακά τραύματα που του προξένησαν οι συμμαθητές του και τα οποία ήταν συμβατά με τις καταγγελλόμενες πράξεις.  Για τα ψυχικά τραύματα, δεν λέχθηκε το παραμικρό…

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νεκρός και δεύτερος πληροφοριοδότης για τα προβλήματα στα Boeing 737

Έρευνα κατά του IDF για δολοφονίες παιδιών στη Δυτική Όχθη

Φονικές καταιγίδες στη νότια Βραζιλία, 10 επιβεβαιωμένοι νεκροί

Αποφυλάκιζεται ο Νίκος Μιχαλολιάκος

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα