ΑΘΗΝΑ
06:01
|
03.05.2024
Ο Γκάντι αποκλείστηκε από το ινδικό κοινοβούλιο στις 24 Μαρτίου, μια ημέρα αφότου καταδικάστηκε σε διετή φυλάκιση για συκοφαντική δυσφήμιση.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ινδικό δικαστήριο συμφώνησε να χορηγήσει αναστολή στον αντιπολιτευόμενο Ραχούλ Γκάντι, καθώς προσπαθεί να ασκήσει έφεση κατά της καταδίκης του. Είχε προηγουμένως κριθεί ένοχος για συκοφαντική δυσφήμιση ατόμων που μοιράζονται το επώνυμο με τον πρωθυπουργό της Ινδίας Ναρέντρα Μόντι και αποβλήθηκε από το ινδικό κοινοβούλιο.

Ο Ραχούλ είναι μέλος της οικογένειας Νεχρού-Γκάντι που ιστορικά ηγείται του «Κόμματος του Κογκρέσου», το οποίο σήμερα είναι η αξιωματική αντιπολίτευση. Σήμερα ο Γκάντι εμφανίστηκε, συνοδευόμενος από την αδερφή του Πριγιάνκα Γκάντι Βαντρά και άλλους σε περιφερειακό δικαστήριο στην πόλη Σουράτ για να καταθέσει νομικές προτάσεις κατά της καταδίκης του περασμένου μήνα.

Ο δικαστής συμφώνησε να παρατείνει την εγγύηση του Γκάντι μέχρι τις 13 Απριλίου, όταν οι δικηγόροι του πολιτικού θα μπορούν να παρουσιάσουν την πρότασή τους για την αναστολή της ποινής του. Στις 3 Μαΐου, το δικαστήριο θα εξετάσει την έφεση της καταδίκης του.

Η αναστολή, εάν χορηγηθεί, μπορεί να έχει επιπτώσεις στη δυνατότητα του Γκάντι να είναι μέλος του κοινοβουλίου. Αποκλείστηκε από το ινδικό κοινοβούλιο τον περασμένο μήνα, μια ημέρα αφότου καταδικάστηκε σε διετή φυλάκιση για συκοφαντική δυσφήμιση στις 23 Μαρτίου.

Ο Γκάντι χαιρέτισε την εξέλιξη στο Twitter, λέγοντας ότι παλεύει «για να σώσει τη δημοκρατία» και ότι όπλο του είναι η αλήθεια.

Ο βετεράνος πολιτικός αντιμετώπισε κατηγορήθηκε σχετικά με μια προεκλογική ομιλία του το 2019, κατά τη διάρκεια της οποίας καταφέρθηκε εναντίον του πρωθυπουργού, Ναρέντρα Μόντι, συνδέοντάς τον με δύο άνδρες – έναν φυγόδικο μεγιστάνα διαμαντιών και ένα στέλεχος του κρίκετ που έχει αποκλειστεί από την Πρέμιερ Λιγκ της Ινδίας – που και οι δύο τυχαίνει να έχουν επίσης το επώνυμο Μόντι. «Πώς γίνεται όλοι οι κλέφτες να έχουν το Μόντι ως κοινό επίθετο;» αναρωτήθηκε τότε.

Η ποινική υπόθεση συκοφαντικής δυσφήμισης κατατέθηκε από το στέλεχος του κυβερνώντος κόμματος Bharatiya Janata (BJP), Πουρνές Μόντι. Σύμφωνα με τον δικαστή της υπόθεσής του, ο Γκάντι έλαβε την υψηλότερη δυνατή ποινή που προβλέπεται για αυτή την κατηγορία, προκειμένου να υπογραμμιστεί η σοβαρότητα του να διαπράττει ένα τέτοιο αδίκημα βουλευτής.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πήρε ψήφο εμπιστοσύνης ο νέος πρωθυπουργός της Σερβίας

Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο περί «ξένης επιρροής» στη Γεωργία ζητά Αρμοστής του ΟΗΕ

Το Σάο Τομέ και Πρίνσιπε ζητά επανορθώσεις για ηθική βλάβη από την Πορτογαλία

Κάρλα Μπρούνι: Κατέθεσε επί ώρες ως ύποπτη σε έρευνα που συνδέεται με τον Σαρκοζί 

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα