ΑΘΗΝΑ
14:37
|
03.05.2024
Σύμφωνα με εκτιμήσεις μέσα στους επόμενους μήνες, περίπου το 20% των αμερικανικών εταιρειών ενδέχεται να μειώσουν τον αριθμό των εργαζομένων τους.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Κύμα απολύσεων αναμένεται αυτή την εβδομάδα στην πολυεθνική αλυσίδα εστιατορίων McDonald’s, με την εταιρεία να κλείνει, προσωρινά, τα γραφεία της στις ΗΠΑ, ενόψει σχετικών ανακοινώσεων, ανέφερε σε χθεσινό της δημοσίευμα η Wall Street Journal.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της εφημερίδας, με εσωτερικό email που εστάλη την περασμένη εβδομάδα σε υπαλλήλους της εταιρείας στις Ηνωμένες Πολιτείες αλλά και σε αρκετούς στο εξωτερικό, η εταιρεία ζήτησε από τους εργαζόμενους των κεντρικών της γραφείων, από σήμερα έως και την Τετάρτη, να παραμείνουν σε καθεστώς τηλεργασίας, έως ότου παρθούν αποφάσεις.

Η McDonald’s ζήτησε επίσης από τους υπαλλήλους να ακυρώσουν όλες τις κατ′ ιδίαν συναντήσεις με πωλητές και άλλους συνεργάτες στα κεντρικά της γραφεία, προσθέτει το δημοσίευμα, χωρίς να κάνει καμία αναφορά στον ακριβή αριθμό των υπαλλήλων που θα απολυθούν.

«Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, θα κοινοποιήσουμε τις βασικές αποφάσεις που σχετίζονται με τους ρόλους και τα επίπεδα στελέχωσης σε ολόκληρο τον οργανισμό», ανέφερε η εταιρεία με έδρα το Σικάγο, που απασχολεί τουλάχιστον 150.000 εργαζόμενους σε όλον τον κόσμο, με το 70% από αυτούς στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις της National Association for Business Economics, μέσα στους επόμενους μήνες, περίπου το 20% των αμερικανικών εταιρειών ενδέχεται να μειώσουν τον αριθμό των εργαζομένων τους λόγω της επιδείνωσης της οικονομικής κατάστασης. Μέχρι σήμερα, απολύσεις έχουν ανακοινωθεί από την Walt Disney Company, την Amazon, τη Meta, το Twitter, την Alphabet, τη Microsoft, τη Boeing και μια σειρά άλλες.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τροχαίο δυστύχημα στη Βούλα: Από δύο μηχανές παρασύρθηκε η ηλικιωμένη

Υεμένη: Προσφέρουν σπουδές στους αποβλημένους φιλοπαλαιστίνιους φοιτητές

ΟΗΕ: Θα χρειαστούν 80 χρόνια για την ανοικοδόμηση της Γάζας

Ημέρες παθών και θαυμάτων στην αγορά εργασίας (της αναλήψεως στα ΑΤΜ για αυξήσεις και Δώρα)

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα