ΑΘΗΝΑ
02:32
|
27.07.2024
Οι κηδείες των δύο Παλαιστινίων μετατράπηκαν σε αντικατοχικά συλλαλητήρια, ενώ έχουν προαναγγελθεί και αντίποινα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Επιδρομή στην πόλη Ναμπλούς στη Δυτική Όχθη και στον προσφυγικό καταυλισμό Ασκάρ με δεκάδες τεθωρακισμένα οχήματα και ειδικές δυνάμεις πραγματοποίησε σήμερα το πρωί ο ισραηλινός στρατός. Παλαιστίνιοι προσπάθησαν να υπερασπιστούν την πόλη τους από την εισβολή.

Σύμφωνα με το Παλαιστινιακό Υπουργείο Υγείας, δύο Παλαιστίνιοι, ο Μοχάμεντ Αλ-Χαλάκ και ο Μοχάμεντ Αμπού Μπακρ Χουναϊντί, σκοτώθηκαν από πυρά του ισραηλινού στρατού, ως αποτέλεσμα των συγκρούσεων. Τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν επίσης ότι οι ισραηλινές δυνάμεις επιτέθηκαν σε νοσοκομείο της Ναμπλούς με δακρυγόνα, αφήνοντας δεκάδες ανθρώπους να υποφέρουν από αναπνευστικές επιπλοκές.

Σύμφωνα με το Al Jazeera, ο Χουναϊντί ήταν γραμματέας του κόμματος Φατάχ στο χωριό Τζούνιντ και ένοπλος μαχητής, ενώ ο δεύτερος νεκρός ήταν μέλος της ντόπιας οργάνωσης της Φωλιάς των Λιονταριών.

Η επιδρομή, σύμφωνα με ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, είχε αρχικά ως στόχο τη σύλληψη δύο Παλαιστινίων, του Ιζ αλ-Ντιν Τουκάν και του Νιντάλ Ταμπάνγκα, οι οποίοι κατηγορούνται πως συμμετείχαν σε αντιστασιακή ενέργεια που έλαβε χώρα την περασμένη εβδομάδα κατά ισραηλινού σημείου ελέγχου στην Χουβάρα. Οι ισραηλινές δυνάμεις πολιόρκησαν και εισέβαλαν στα σπίτια τους.

Οι κηδείες των δύο Παλαιστινίων μετατράπηκαν σε αντικατοχικά συλλαλητήρια.

Για αντίποινα προειδοποιεί η Χαμάς

Όπως αναφέρει το Al Mayadeen, Χαμάς διακήρυξε κατά τη διάρκεια της νεκρώσιμης πομπής ότι «δεν υπάρχει τρόπος να αντιμετωπίσουμε το κατοχικό ισραηλινό καθεστώς εκτός από την αντίσταση και την αύξηση των αντιποίνων».

Επιπλέον, οι δύο νέοι θάνατοι ανεβάζουν «τον αριθμό των Παλαιστινίων που μαρτύρησαν από την αρχή του έτους σε 95», κάτι που η Χαμάς θεώρησε προφανή ένδειξη «της αύξησης της εγκληματικής πολιτικής του Ισραήλ. ο εχθρός και η εκτεταμένη άσκηση δολοφονιών και δολοφονιών».

Η Χαμάς δήλωσε ότι είναι αποφασισμένη να «απαντήσει στο έγκλημα» και εξήγησε ότι είναι «πλήρως προετοιμασμένη να υπερασπιστεί το έθνος μας καθώς και το ιερό τέμενος Αλ Άκσα απέναντι στην αδιάκοπη επίθεση των ισραηλινών δυνάμεων και των ομάδων τρομοκρατών εποίκων».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στις φλόγες πάλι η Καλιφόρνια…

Τέσσερις νεκροί και 5 τραυματίες σε καραμπόλα νταλίκας με Ι.Χ. στη Μεσσηνία

Φυτεία 839 δενδρυλλίων κάνναβης εκρίζωσαν στα Χανιά

Πράκτορας του εξωτερικού για το Κρεμλίνο η ρωσική έκδοση της Bild

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα