ΑΘΗΝΑ
15:51
|
06.05.2024
Από την άλλη, το 45% των ερωτηθέντων βγάζει «νικητή» την ακρίβεια καθώς δηλώνουν πως τα εισοδήματά τους ίσα που φθάνουν για τα αναγκαία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Άλλη μία δημοσκόπηση βλέπει το φως της δημοσιότητας πριν τις εκλογές της 21ης Μαΐου που καταγράφει αυτή τη φορά τη διαφορά μεταξύ των δύο πρώτων κομμάτων, Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ στο 5,1% σε ό,τι αφορά τουλάχιστον την πρόθεση ψήφου.

Δημοσκόπηση: Στις 8 μονάδες η διαφορά Ν.Δ. – ΣΥΡΙΖΑ | Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Πρόκειται για την  πανελλήνια έρευνα της εταιρίας RASS που έγινε σχεδόν αμέσως μετά την ανακοίνωση της ημερομηνίας διεξαγωγής των εκλογών από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Αυτή εμφανίζει τη ΝΔ να προηγείται συγκεντρώνοντας 28,2%, τον ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθεί με 23,1%, το ΠΑΣΟΚ 11,4%, το ΚΚΕ 6,8%, την Ελληνική λύση 4,8% και το ΜέΡΑ25 4,4%. 

Σαν «πρώτη επιλογή» των ψηφοφόρων για επόμενη κυβέρνηση καταγράφεται η επιθυμία μέρους του εκλογικού σώματος για αυτοδυναμία της ΝΔ με 27,2%, με το σχήμα ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ να κερδίζει το 13,4% των ερωτηθέντων και την αυτοδυναμία ΣΥΡΙΖΑ ένα άλλο, 11,5%.  Το σχέδιο για μία πιθανή συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ δεν φαίνεται να ξεπερνά το 9,3%.

Σε ό,τι αφορά την απάντηση στην ερώτηση εάν προτιμούν για πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη ή τον Αλέξη Τσίπρα, το 42,9% των ερωτηθέντων απάντησε πως προτιμά τον αρχηγό της Ν.Δ. και το 26,5% τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Ενδιαφέρον ωστόσο είχε η απάντηση του 28,8% των ερωτηθέντων που δήλωσε πως δεν προτιμά κανέναν εκ των δύο.

Άλλο ένα ενδιαφέρον στοιχείο αυτής της δημοσκόπησης αφορά την οικονομική κατάσταση των πολιτών.

Το 45% των ερωτηθέντων απάντησε πως τα εισοδήματά του φθάνουν μόνο για τα αναγκαία και πως αντιμετωπίζουν δυσκολίες. Το 28,9% απάντησε πως η οικονομική του κατάσταση είναι καλή, το 18,1% πως η οικονομική κατάσταση είναι κακή αφού δε φτάνει ούτε για τα αναγκαία.

Επίσης, ένα 6,7% απάντησε πως η οικονομική του κατάσταση είναι πολύ καλή και φτάνει για να ζει με άνεση και να κάνει παράλληλα και αποταμίευση ενώ ένα ισχνό ποσοστό της τάξης του 1,3% απάντησε πως δεν ξέρει, ούτε απαντά…

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ρώσος αξιωματούχος: Ο χειρισμός των Ουκρανών προσφύγων από την ΕΕ θα οδηγήσει σε νέα κρίση

Φρίντριχ Μερτς: Το CDU είναι εδώ και θα αναλάβει κυβερνητικά καθήκοντα

Βέλγιο: Κινητοποιήσεις στο Πανεπιστήμιο της Γάνδης υπέρ της Παλαιστίνης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα