ΑΘΗΝΑ
04:12
|
06.05.2024
Σε παρέμβαση αύριο Τετάρτη στις 8.30 π.μ. στο υπουργείο Ανάπτυξης καλούν ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας και η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε παρέμβαση αύρι, Τετάρτη 5 Απρίλη, στις 8.30 το πρωί στο υπουργείο Ανάπτυξης, απαιτώντας την άμεση απόσυρση της τροπολογίας του υπουργείου Ανάπτυξης που δίνει τη δυνατότητα σε κάθε δήμαρχο να αποφασίζει ακόμα και 24ωρη λειτουργία των καταστημάτων, προχωρούν ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας και η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής.

«Καλούμε όλα τα σωματεία στο Εμπόριο, τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους να συμμετέχουν μαζικά την Τετάρτη 5 Απριλίου, στις 8.30 π.μ. στην παρέμβαση στο Υπουργείο Ανάπτυξης, μαζί με τους αυτοαπασχολούμενους εμπόρους που καταδικάζονται σε ομηρία μέσα στα καταστήματα τους ή σε λουκέτο», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας (ΣΕΑ), καλώντας «δυναμικά να απαιτήσουμε  να πάρουν τώρα πίσω και τη συγκεκριμένη τροπολογία και όλους τους νόμους που τσακίζουν το ωράριο και τις Κυριακές μας». Ενώ, κάλεσμα συμμετοχής απευθύνει και ο Σύλλογος Αυτοαπασχολουμένων Επαγγελματιών Δήμου Αθήνας.

«Μπορεί ο υπουργός Ανάπτυξης να μοιράζει καλάθια ντροπής στους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους αλλά από ό,τι φαίνεται το καλάθι που προσφέρει στην εργοδοσία τα έχει όλα! Ωράρια, Κυριακές, εργασιακές σχέσεις-λάστιχο, μισθούς-ψίχουλα και μια σειρά άλλους νόμους που εξασφαλίζουν εργαζόμενους σύγχρονους δούλους και τσακίζουν τις ζωές μας για τα κέρδη των εκμεταλλευτών μας. Είναι ένα καλάθι που έχουν φροντίσει να γεμίσει με δεκάδες αντεργατικούς νόμους όλες μέχρι σήμερα οι κυβερνήσεις που στέκονται σούζα και νομοθετούν κάθε απαίτηση των επιχειρηματικών ομίλων», αναφέρει μεταξύ άλλων στο κάλεσμά του ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας

«Έχουμε όμως επιλογή και αυτή δεν είναι άλλη από τη μαζική συσπείρωση στα σωματεία μας, το δυνάμωμα του αγώνα μας, διεκδικώντας αυτά που εμείς έχουμε ανάγκη για να ζούμε και να εργαζόμαστε με αξιοπρέπεια. Αυτό επιβεβαιώνουν οι  συγκλονιστικές απεργιακές κινητοποιήσεις και τα συλλαλητήρια μέσα στον Μάρτη που εμπόδισαν να συγκαλυφθεί  το έγκλημα στα Τέμπη, οι κινητοποιήσεις σε μια σειρά άλλες χώρες όπως η Γαλλία, η Γερμανία, Μ. Βρετανία, το Ισραήλ. Έχουμε τη δύναμη και μπορούμε να βάλουμε φρένο στη βάρβαρη και εγκληματική πολιτική τους», τονίζουν και ζητούν:

  • Κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας.
  • 7ωρο – 5ήμερο – 35ωρο για όλους, με σταθερό ωράριο και απαγόρευση των σπαστών ωραρίων.
  • Μηνιαίο πρόγραμμα εργασίας με κυλιόμενα ρεπό και σταθερές εβδομαδιαίες βάρδιες.
  • Αυστηρός καθορισμός πόστων και αρμοδιοτήτων ανά ειδικότητα.
  • Υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με αύξηση μισθού.
  • Μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας.

Από την πλευρά της η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής, αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «οι μικροί αυτοαπασχολούμενοι επαγγελματίες χορτάσαμε πια από την “καλοσύνη” των κυβερνήσεων που πέρασαν μέχρι τώρα. Χορτάσαμε από την αβάσταχτη φορολογία μας από το πρώτο ευρώ, χορτάσαμε από τα απανωτά λοκντάουνς με τα χρέη που μας φόρτωσαν, χορτάσαμε από τα διάφορα happenings τύπου Βlack Fridays και Λευκής Νύχτας για να “στραβωθεί” ο κόσμος και να έρθει να ψωνίσει στα μαύρα μεσάνυχτα, όταν δεν μπαίνει στα μαγαζιά μας ντάλα μεσημέρι» και απαιτεί:

  • Να αποσυρθεί εδώ και τώρα η επίμαχη τροπολογία.
  • Καμία σκέψη για παραπάνω ξεχείλωμα του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων.
  • Νομοθετική κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας»

Σε συγκέντρωση, για την απαράδεκτη τροπολογία του υπουργείου Ανάπτυξης καλεί και η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων ν. Ηρακλείου την Κυριακή 9 Απρίλη στις 11 π.μ. στα δικαστήρια.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πέθανε ο Αντώνης Τουρκογιώργης στα 73 του χρόνια

Ιουλιανό και Γρηγοριανό ημερολόγιο: Μια ιστορία, δύο φορές… Πάσχα

Οι ψηφοφόροι του Παναμά θα εκλέξουν νέο πρόεδρο

Νεκρή ανασύρθηκε η γυναίκα που έπεσε με αυτοκίνητο στο λιμάνι της Πάτρας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα