ΑΘΗΝΑ
21:03
|
04.05.2024
Σύμφωνα με πηγές του Reuters, η γερμανική κυβέρνηση δεν αντιτάχθηκε στην ανανέωση της ασφάλισης,
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δύο μεγάλες γερμανικές ασφαλιστικές εταιρείες ανανέωσαν την κάλυψη του κατεστραμμένου αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 1, ανέφερε σήμερα, επικαλούμενο πηγές, το Reuters.

Ο αγωγός, ο οποίος εκτείνεται κάτω από τη Βαλτική Θάλασσα και είναι ικανός να μεταφέρει 55 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου ετησίως, ήταν η κύρια άμεση οδός για τις παραδόσεις φυσικού αερίου από τη Ρωσία στη Γερμανία πριν υποστεί σαμποτάζ τον περασμένο Σεπτέμβριο. Από τότε είναι εκτός λειτουργίας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Reuters, η ανανέωση της ασφάλισης από την Allianz και τη Munich RE σημαίνει ότι δεν έχει αποκλειστεί η επαναλειτουργία του αγωγού. Σύμφωνα με πηγές του πρακτορείου, παρά τη δημόσια εκπεφρασμένη θέση της για διακοπή των σχέσεων με τη Μόσχα, η γερμανική κυβέρνηση δεν αντιτάχθηκε στην ανανέωση της ασφάλισης, η οποία είναι κρίσιμης σημασίας για το όποιο μέλλον του αγωγού μακροπρόθεσμα.

Ορισμένοι από τους Γερμανούς μετόχους στον Nord Stream (οι εταιρείες ενέργειας Wintershall Dea AG και PEGI/E.ON) φέρονται να θέλουν τουλάχιστον να διατηρήσουν τον κατεστραμμένο αγωγό σε περίπτωση βελτίωσης των σχέσεων με τη Μόσχα.

Ένα έγκυρο ασφαλιστήριο συμβόλαιο θα διευκόλυνε τις επισκευές που απαιτούνται για την επανέναρξη της ροής φυσικού αερίου, δήλωσε πηγή στο Reuters. Το ασφαλιστήριο συμβόλαιο καλύπτει ζημιές στον αγωγό και ζητήματα διακοπής εργασιών, διευκρίνισε το πρακτορείο.

Η παροχή φυσικού αερίου μέσω του Nord Stream στην Ε.Ε. μειώθηκε και στη συνέχεια ανεστάλη εντελώς πέρυσι λόγω κυρώσεων κατά της Ρωσίας και τεχνικών ζητημάτων. Τον Σεπτέμβριο, μια σειρά από υποβρύχιες εκρήξεις διέρρηξαν τον Nord Stream 1 και προκάλεσαν ζημιές σε τμήματα του πρόσφατα κατασκευασμένου Nord Stream 2.

Η γερμανική κυβέρνηση συνεχίζει να δηλώνει ότι σκοπεύει να σταματήσει εντελώς τις εισαγωγές ρωσικού φυσικού αερίου με τη μετάβαση σε εναλλακτικούς προμηθευτές και άλλες πηγές ενέργειας.

Σύμφωνα με δεύτερο δημοσίευμα του Reuters, το Κρεμλίνο δήλωσε ότι δεν είναι υπερβολικά αισιόδοξο για το μέλλον των αγωγών, παρά το γεγονός ότι οι γερμανικές ασφαλιστικές ανανέωσαν την κάλυψη.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Boeing mafia;

Δύσκολα μπορεί κανείς να πιστέψει πως είναι σύμπτωση ο δεύτερος θάνατος πληροφοριοδότη της Boeing.
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Σαντίκ Καν επανεξελέγη δήμαρχος του Λονδίνου για τρίτη θητεία

Κουτσούμπας: Το τέλος του Γολγοθά, η Ανάσταση, βρίσκεται στα δικά μας χέρια

Ανδρουλάκης: Την ελπίδα την φτιάχνουμε με τα υλικά που εμείς επιλέγουμε

Ιαπωνία: Απογοήτευση για τα σχόλια του Τζο Μπάιντεν περί ξενοφοβικών ασιατικών κρατών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα