ΑΘΗΝΑ
05:34
|
03.05.2024
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η αστυνομία κατάσχεσε υπολογιστές στο πλαίσιο έρευνας για την προεκλογική εκστρατεία των ευρωεκλογών του 2019.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η βελγική αστυνομία σήμερα πραγματοποίησε έφοδο στα κεντρικά γραφεία του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) στις Βρυξέλλες, ανέφερε το EURACTIV, επικαλούμενο πηγή με γνώση του θέματος.

«Βέλγοι αστυνομικοί έκαναν έφοδο στον πρώτο και τρίτο όροφο των κεντρικών γραφείων του κόμματος στη Rue du Commerce», είπε η πηγή.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η αστυνομία κατάσχεσε υπολογιστές που σχετίζονται με μια έρευνα για φερόμενη διαφθορά κατά την προεκλογική εκστρατεία στις ευρωεκλογές του 2019.

Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του 2019, τη θέση του Διευθυντή Ψηφιακής Εκστρατείας για το ΕΛΚ υπό την ηγεσία του Μάνφρεντ Βέμπερ ήταν ο Μάριο Φόιγκτ, στέλεχος και βουλευτής των Γερμανών Χριστιανοδημοκρατών στην Θουριγγία. Σύμφωνα με δημοσιεύματα γερμανικών ΜΜΕ, οι έρευνες επικεντρώνονται στην ανάθεση σύμβασης για την ψηφιακή προεκλογική εκστρατεία του ΕΛΚ σε εταιρεία στη Θουριγγία.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο, η δικαστική επιτροπή του πολιτειακού κοινοβουλίου της Θουριγγίας ήρε την ασυλία του Φόιγκτ εν αναμονή της έρευνας από την γερμανική εισαγγελία.

Σε σύντομη δήλωση, το ΕΛΚ, στο οποίο συμμετέχει και η Νέα Δημοκρατία, επιβεβαίωσε ότι «αντιπρόσωποι από τις βελγικές και γερμανικές αστυνομικές αρχές επισκέφτηκαν τα κεντρικά γραφεία του κόμματος στις Βρυξέλλες» στις 4 Απριλίου, προσθέτοντας ότι «η επίσκεψη συνδέεται με μια συνεχιζόμενη έρευνα στη Θουριγγία της Γερμανίας».

«Το κόμμα συνεργάζεται με πλήρη διαφάνεια με τις εμπλεκόμενες αρχές, παρέχοντας όλες τις σχετικές πληροφορίες και τεκμηρίωση», συμπλήρωσε το ΕΛΚ σε δεύτερη ανάρτηση.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πήρε ψήφο εμπιστοσύνης ο νέος πρωθυπουργός της Σερβίας

Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο περί «ξένης επιρροής» στη Γεωργία ζητά Αρμοστής του ΟΗΕ

Το Σάο Τομέ και Πρίνσιπε ζητά επανορθώσεις για ηθική βλάβη από την Πορτογαλία

Κάρλα Μπρούνι: Κατέθεσε επί ώρες ως ύποπτη σε έρευνα που συνδέεται με τον Σαρκοζί 

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα