ΑΘΗΝΑ
18:25
|
06.05.2024
Η φωτιά που ξεκίνησε τις πρώτες πρωινές ώρες έκαψε σχεδόν τα περισσότερα από τα 3000 καταστήματα της αγοράς, αλλά δεν υπάρχουν πληροφορίες για νεκρούς.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εκατοντάδες πυροσβέστες από το Μπαγκλαντές κινητοποιήθηκαν την Τρίτη στην πρωτεύουσα Ντάκα για να αντιμετωπίσουν την κόλαση φωτιάς που μαίνεται σε εμπορικό συγκρότημα με 3.000 καταστήματα, δήλωσαν αξιωματούχοι της πυροσβεστικής.

Δεν αναφέρθηκαν θύματα μέχρι στιγμής από την πυρκαγιά, η οποία ξεκίνησε τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης, αλλά το προσωπικό του στρατού κλήθηκε να βοηθήσει αφού οι φλόγες εξαπλώθηκαν γρήγορα στη στενή, πολυσύχναστη περιοχή του Bangabazar, όπου βρίσκονται οι διάσημες αγορές υφασμάτων της χώρας.

Ο αξιωματούχος της πυροσβεστικής υπηρεσίας Ρασίντ Μπιν Χαλίντ δήλωσε ότι 50 πυροσβεστικές μονάδες εργάζονται για να σβήσουν τη φωτιά, η αιτία της οποίας δεν έγινε αμέσως γνωστή.

«Τα περισσότερα από τα καταστήματα κάηκαν και έγιναν στάχτη στη φωτιά, αλλά δεν υπάρχουν πληροφορίες για το εάν κάποιοι άνθρωποι είχαν εγκλωβιστεί μέσα, δεδομένου ότι η φωτιά ξέσπασε τις πρώτες πρωινές ώρες πριν ανοίξουν τα περισσότερα καταστήματα», είπε ο Χαλίντ.

Καπνός κατέκλυσε την περιοχή και φλόγες φάνηκαν να υψώνονται από το συγκρότημα, εμποδίζοντας τις προσπάθειες διάσωσης, δήλωσε αξιωματούχος της πυροσβεστικής.

«Δεν έχω ξαναδεί τέτοια φωτιά στη ζωή μου. Τα πάντα στο μαγαζί μου κάηκαν», είπε Αμπντούλ Μανάν ενώ μιλούσε με τους συγγενείς του στο τηλέφωνό του καθώς ξέσπασε σε κλάματα.

Οι καταστηματάρχες στο Bangabazar, το οποίο στεγάζει ως επί το πλείστον καταστήματα υφασμάτων, είχαν εφοδιαστεί στο πλαίσιο της προετοιμασίας για το Εΐντ, της μουσουλμανικής γιορτής που σηματοδοτεί το τέλος του Ραμαζανιού, αλλά τα περισσότερα από τα αγαθά τους καταστράφηκαν στην πυρκαγιά, ανέφερε η εφημερίδα The Daily Star.

Οι χαλαροί κανονισμοί και η κακή επιβολή των νόμων έχουν κατηγορηθεί για τις βιομηχανικές πυρκαγιές στη χώρα που έχουν οδηγήσει τα τελευταία χρόνια σε εκατοντάδες θανάτους.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Δανία: Χιλιάδες διαδηλώνουν υπέρ της Παλαιστίνης

Ακυρώνεται η τελετή αποφοίτησης στο Κολούμπια λόγω κινητοποιήσεων

Ρώσος αξιωματούχος: Ο χειρισμός των Ουκρανών προσφύγων από την ΕΕ θα οδηγήσει σε νέα κρίση

Φρίντριχ Μερτς: Το CDU είναι εδώ και θα αναλάβει κυβερνητικά καθήκοντα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα