ΑΘΗΝΑ
17:01
|
05.05.2024
O Χάλεντ Αΐντ Άχμαντ αλ Τζαμπούρι θεωρούνταν υπεύθυνος για τον σχεδιασμό επιθέσεων της ισλαμιστικής οργάνωσης στην Ευρώπη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τον θάνατο ηγέτη της οργάνωσης ISIL (ISIS), κατά τη διάρκεια στρατιωτικής επιχείρησης που διεξήγαγαν στην Συρία ανακοίνωσαν οι ΗΠΑ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Κεντρικής Διοίκησης των ΗΠΑ (CENTCOM) ο Χάλεντ Αΐντ Άχμαντ αλ Τζαμπούρι, ο οποίος θεωρούνταν υπεύθυνος για τον σχεδιασμό επιθέσεων της ισλαμιστικής τρομοκρατικής οργάνωσης στην Ευρώπη, πέθανε σε άγνωστη τοποθεσία.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έδωσαν στην δημοσιότητα οι αμερικανικές δυνάμεις κανένας άμαχος δεν σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, ενώ από την πλευρά της Συρίας δεν έχει γίνει καμία ανακοίνωση.

Οι ΗΠΑ δήλωσαν ότι ο αλ Τζαμπούρι ανέπτυξε την ηγετική δομή της οργάνωσης και ότι ο θάνατός του θα «διαταράξει προσωρινά την ικανότητα της οργάνωσης να σχεδιάζει επιθέσεις».

Παρόλα αυτά, όπως προστίθεται στην ανακοίνωση, η τρομοκρατική οργάνωση «συνεχίζει να αντιπροσωπεύει απειλή» για τη Μέση Ανατολή και άλλα μέρη του κόσμου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ιουλιανό και Γρηγοριανό ημερολόγιο: Μια ιστορία, δύο φορές… Πάσχα

Οι ψηφοφόροι του Παναμά θα εκλέξουν νέο πρόεδρο

Νεκρή ανασύρθηκε η γυναίκα που έπεσε με αυτοκίνητο στο λιμάνι της Πάτρας

Στους 228 ανέρχεται ο αριθμός των νεκρών από τις πλημμύρες στην Κένυα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα