ΑΘΗΝΑ
13:11
|
23.05.2024
Ο Τούρκος Πρόεδρος διαλαλεί την άνθηση της τουρκικής βιομηχανίας καμαρώνοντας για μία εταιρία που φτιάχτηκε σε λιγότερο από 5 έτη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το τιμόνι του πρώτου ηλεκτρικού αυτοκινήτου της τουρκικής αυτοκινητοβιομηχανίας Togg  έπιασε σήμερα ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιχειρώντας να αναδείξει την άνθηση της τουρκικής βιομηχανίας και με αυτό τον τρόπο στο φόντο της σκληρής προεκλογικής εκστρατείας που έχει ξεκινήσει στα συντρίμμια του εφιαλτικού σεισμού της 6ης Φλεβάρη.

«Από σήμερα, θα βλέπουμε το Τogg να κυκλοφορεί στους δρόμους» είπε ο Ερντογάν παραλαμβάνοντας το μοντέλο T10X στο προεδρικό μέγαρο της Άγκυρας έχοντας στο πλάι του τη σύζυγό του, Εμινέ.

Τόνισε πως  η κυκλοφορία του πρώτου τουρκικής κατασκευής ηλεκτρικού αυτοκινήτου σηματοδοτεί την τεχνολογική και οικονομική πρόοδο της χώρας του, προσθέτοντας πως ξεπερνά τα σύνορα επειδή τα ηλεκτροκίνητα οχήματα της Togg θα εξαχθούν σε άλλες χώρες.

Η τιμή του T10X της Togg ξεκινά από τα 46.000 ευρώ και φθάνει τα περίπου 60.000 ευρώ. Θα διατίθεται σε δύο εκδόσεις, με τους αγοραστές να μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε αυτονομία 314 ή 523 χιλιομέτρων. Στην πρώτη έκδοση, η εργοστασιακή μέτρηση κάνει λόγο για επιτάχυνση 0-100 χλμ/ώρα σε 7,6 δευτερόλεπτα, ενώ στη δεύτερη (αναμένεται τον Οκτώβριο στην αγορά) υπολογίζεται σε 4,8 δευτερόλεπτα με δυνατότητα κίνησης και στους τέσσερις τροχούς.

Οι μπαταρίες του Togg T10X μπορούν να επαναφορτιστούν από το 20% στο 80% σε λιγότερο από 28 λεπτά σε σταθμούς ταχείας φόρτισης.

Η Togg ιδρύθηκε το 2018 ως κοινή επιχείρηση σε συνεργασία με ομίλου Anadolu BMC, του ομίλου Kök Turkcell, της Zorlu Holding και της εταιρίας TOBB στις 25 Ιουνίου 2018.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αρχίζει να βρέχει σφαίρες (και δεν είναι για καλό)

Ρωσία: Στο Δημόσιο περνά ο μεγαλύτερος εγχώριος παραγωγός κρασιού

Ευρωεκλογές: Κοινή ανακοίνωση-έκκληση αριστερών κομμάτων κατά της ακροδεξιάς

Πετρέλαιο: Πτώση τιμών και ζήτησης, ανησυχία για αύξηση επιτοκίων

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα