ΑΘΗΝΑ
14:45
|
30.04.2024
Δύο βαγόνια εκτροχιάστηκαν και ξέσπασε φωτιά μετά από σύγκρουση με μηχάνημα έργου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τουλάχιστον ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και άλλοι τριάντα τραυματίστηκαν όταν τρένο εκτροχιάστηκε, μετά τη σύγκρουσή του με μηχάνημα έργου, και ένα από τα βαγόνια του πήρε φωτιά, ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες πρώτων βοηθειών της Ολλανδίας.

Σύμφωνα με αρκετά ολλανδικά μέσα ενημέρωσης, το τρένο που εκτελούσε νυχτερινό δρομολόγιο από τη Λάιντεν στη Χάγη και στο οποίο επέβαιναν περισσότεροι από 50 ταξιδιώτες εκτροχιάστηκε στις 3:35 τα ξημερώματα (τοπική ώρα) κοντά στο χωριό Βούρσχοουτεν, ανάμεσα στη Χάγη και στη Λάιντεν.

Σε ορισμένους από τους τραυματίες προσφέρθηκαν φροντίδες επιτόπου, ενώ άλλοι διακομίστηκαν σε νοσοκομείο, με πληροφορίες να αναφέρουν ότι η κατάσταση τουλάχιστον 19 τραυματιών κρίνεται σοβαρή.

Το πρώτο βαγόνι του τρένου εκτροχιάστηκε κι είναι πεσμένο στο ένα πλευρό σε χωράφι, σύμφωνα με το ολλανδικό πρακτορείο ειδήσεων ANP. Δεύτερο βαγόνι έχει επίσης πέσει στο ένα πλευρό, ενώ στο τελευταίο βαγόνι εκδηλώθηκε φωτιά.

Οι Ολλανδικοί Σιδηρόδρομοι (NS) ανέφεραν μέσω Twitter πως άλλα δρομολόγια που συνδέουν τη Λάιντεν και τη Χάγη ακυρώθηκαν ή ανεστάλησαν εξαιτίας του ατυχήματος.

«Τρομερό ατύχημα κοντά στο Voorschoten, όπου δυστυχώς ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και πολλοί τραυματίστηκαν. Οι σκέψεις μου είναι με τους συγγενείς και με όλα τα θύματα. Τους εύχομαι τα καλύτερα», ανέφερε μέσω Twitter ο Ολλανδός πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Καλέσματα από Εργατικό Κέντρο Αθήνας, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για την απεργία της Πρωτομαγιάς

Νέες συλλήψεις για την Greek Mafia

Σερβιτόροι εναντίον μαγείρων

Εισβολή της αστυνομίας στο πανεπιστήμιο της Βιρτζίνια-Χημικά και βία κατά διαδηλωτών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα