ΑΘΗΝΑ
21:10
|
06.05.2024
Στον αέρα το ρεπορτάζ της Euractiv που υποστηρίζει ότι η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία παρενέβη για την υπόθεση της παράνομης εξαγωγής του κατασκοπευτικού λογισμικού από την Αθήνα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Περιπλέκοντας την υπόθεση της διερεύνησης των εξαγωγών του κατασκοπευτικού λογισμικού Predator από την Ελλάδα σε χώρες της Ασίας, της Αφρικής, ο πρόεδρος της επιτροπής PEGA, Γερούν Λεάνερς του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, διέψευσε σήμερα, μέσω του λογαριασμού της Επιτροπής στο Twitter, χθεσινό ρεπορτάζ της Euractiv, ότι η Επιτροπή ζήτησε παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας.

«Μετά από αναφορές σε μέσα ενημέρωσης χθες (σ.σ. την Τρίτη) ότι το γραφείο της Ευρωπαίας Εισαγγελέως (EPPO) ξεκίνησε έρευνα κατόπιν αιτήματος της επιτροπής PEGA του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, σχετικά με τη χρήση του παράνομου λογισμικού Predator στο πλαίσιο των καταγγελιών περί σκανδάλου παρακολούθησης στην Ελλάδα, ο πρόεδρος της PEGA, Γερούν Λέανερς, θέλει να υπογραμμίσει ότι δεν υπήρξε τέτοιο αίτημα από την PEGA στο EPPO» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της Επιτροπής.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κάιρο: Η Χαμάς αποδέχεται την πρόταση για κατάπαυση πυρός

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Καταδικάζουμε απερίφραστα την Ισραηλινή εντολή εκκένωσης της Ράφα

Νεμπένζια: Το δυτικό ενδιαφέρον για την ειρηνική χρήση του διαστήματος είναι υποκριτικό

Τι πραγματικά συμβαίνει στη «Γη των όρθιων ανθρώπων»;

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα