ΑΘΗΝΑ
21:23
|
02.05.2024
Μετά το επικίνδυνο σκηνικό που εκτυλίχθηκε νωρίτερα έξω από την ΑΣΟΕΕ, η ΕΛΑΣ ανακοίνωσε το σχηματισμό δικογραφίας για τον αστυνομικό.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δικογραφία σχηματίζεται σε βάρος του αστυνομικού που πυροβόλησε τρεις ή τέσσερις φορές στον αέρα κατά τη διάρκεια έντασης νωρίς το μεσημέρι σήμερα έξω από την ΑΣΟΕΕ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, ο αστυνομικός συνελήφθη και η εις βάρος του ποινική δικογραφία σχηματίζεται από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.

Ενώ έχουν προκύψει πολλά ερωτηματικά γύρω από το πώς βρέθηκε περιπολικό να διέρχεται από το σημείο σε στιγμή που επικρατεί ένταση και η κυκλοφορία είναι πυκνή, η ΕΛΑΣ στην ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι:

«Περί ώρα 12:30 και ενώ είχε δοθεί σαφής εντολή από το Κέντρο της Άμεσης Δράσης να μην πραγματοποιούνται διελεύσεις περιπολικών από το σημείο, όχημα της Άμεσης Δράσης με πλήρωμα τρεις αστυνομικούς, δέχθηκε από τα ανωτέρω άτομα απρόκλητη επίθεση με πέτρες, καδρόνια και άλλα αντικείμενα, με αποτέλεσμα να προκληθούν φθορές στο όχημα».

Η περιγραφή του συμβάντος, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, είναι πως «Δύο από τους αστυνομικούς απομακρύνθηκαν άμεσα από το όχημα, ωστόσο ο τρίτος εγκλωβίστηκε και έκανε χρήση του υπηρεσιακού του οπλισμού ρίχνοντας στον αέρα».

«Με εντολή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας κινούνται άμεσα οι διαδικασίες για την πειθαρχική διερεύνηση του περιστατικού, ενώ παράλληλα εξετάζεται η επιβολή του διοικητικού μέτρου της διαθεσιμότητας σε βάρος των εμπλεκόμενων αστυνομικών», καταλήγει η ανακοίνωση της αστυνομίας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο περί «ξένης επιρροής» στη Γεωργία ζητά Αρμοστής του ΟΗΕ

Το Σάο Τομέ και Πρίνσιπε ζητά επανορθώσεις για ηθική βλάβη από την Πορτογαλία

Το αναστάσιμο μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας, Αναστάσιου

Νεκρός στην Θεσσαλονίκη βρέθηκε ο 43χρονος αγνοούμενος από την Ημαθία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα