ΑΘΗΝΑ
04:23
|
10.05.2024
Περισσότερα από 600 θύματα, απαριθμεί έρευνα της γενικής εισαγγελίας σε εκατοντάδες περιστατικά που ξεκινούν από την δεκαετία του 1940 έως σήμερα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αξιωματούχοι στις Ηνωμένες Πολιτείες δημοσίευσαν μια έκθεση που περιγράφει λεπτομερώς δεκαετίες σεξουαλικής κακοποίησης από άτομα που σχετίζονται με την Αρχιεπισκοπή της Βαλτιμόρης στο Μέριλαντ, της παλαιότερης Ρωμαιοκαθολικής επισκοπής στις ΗΠΑ.

Το γραφείο του γενικού εισαγγελέα του Μέριλαντ, Άντονι Μπράουν, δημοσίευσε έκθεσή 450 σελίδων χθες Τετάρτη, στην οποία ταυτοποιούνται 158 ιερείς που κατηγορούνται για κακοποίηση περισσότερων από 600 θυμάτων από τη δεκαετία του 1940.

Η δημοσίευση της αναθεωρημένης έκθεσης κλείνει μια ιστορία τεσσάρων ετών που ξεκίνησε με την έναρξη έρευνας, το 2019, από τον πρώην γενικό εισαγγελέα του Μέριλαντ, Μπράιαν Φρος. Η έρευνα ολοκληρώθηκε τον Νοέμβριο, αφού οι ερευνητές εξέτασαν περισσότερες από 100.000 σελίδες εγγράφων, περίπου 80 ετών.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους την Τετάρτη, ο γενικός εισαγγελέας καταδίκασε τις ενέργειες της τοπικής καθολικής αρχιεπισκοπής.

«Η αδιαμφισβήτητη ιστορία που αποκαλύφθηκε από αυτή την έρευνα αφορά στην διάχυτη, ολέθρια και επίμονη κακοποίηση από ιερείς και άλλο προσωπικό της Αρχιεπισκοπής», είπε, προσθέτοντας ότι πρόκειται για έναν κύκλο «επαναλαμβανόμενης συγκάλυψης των περιστατικών από την ιεραρχία της Καθολικής Εκκλησίας».

Μετά την ολοκλήρωση της έρευνας πέρυσι, ο Αρχιεπίσκοπος Γουίλιαμ Λόρι της Βαλτιμόρης ζήτησε συγγνώμη από τα θύματα-επιζώντες που υπέστησαν βλάβες από λειτουργούς της Εκκλησίας και απολογήθηκε για την αποτυχία της Εκκλησίας να τους προστατέψει.

Η έκθεση προστίθεται σε έναν αυξανόμενο κατάλογο καταγγελιών σεξουαλικής κακοποίησης κατά της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας στις ΗΠΑ και σε ολόκληρο τον κόσμο .

Τα τελευταία χρόνια, η Καθολική Εκκλησία των ΗΠΑ έχει πληρώσει περίπου 3,2 δισεκατομμύρια δολάρια για τη διευθέτηση υποθέσεων κακοποίησης από κληρικούς, σύμφωνα με το BishopAccountability.org, το οποίο παρακολουθεί το ζήτημα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

12 τραγούδια για την Παλαιστίνη

Το μήνυμα για τερματισμό του πολέμου στη Γάζα και λευτεριά στην Παλαιστίνη προσπαθούν να περάσουν μέσα από τη μουσική 12 γνωστοί καλλιτέχνες.
ΣΥΝΑΦΗ

Ένας νεκρός και μία τραυματίας από ένοπλη επίθεση στον Βύρωνα

Ενθουσιασμός για την εμφάνιση της Μαρίνας Σάττι στη Eurovision

Πεθαίνοντας μόνος σε ένα παγκάκι στην Πανόρμου…

Εργατικό δυστύχημα στην Ορεστιάδα: Νεκρός 50χρονος που καταπλακώθηκε από μηχάνημα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα