ΑΘΗΝΑ
04:39
|
22.05.2024
Το παράνομο εμπόριο ζώων πλέον εκτιμάται πως αποτελεί την τέταρτη μεγαλύτερη παράνομη αγορά στη χώρα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

25 εξωτικά ζώα, μεταξύ των οποίων λιοντάρια, πούμα, μια τίγρη της Βεγγάλης και ένα κογιότ κατέσχεσαν οι μεξικανικές αρχές κατά την έφοδό τους σε ιδιοκτησία κοντά στην πρωτεύουσα.

Είχαν δεχθεί καταγγελίες για «ύποπτη δραστηριότητα» σε ένα ράντσο στο Ουιξκιλούκαν, δυτικά της Πόλης του Μεξικού.

Στη διάρκεια της έρευνας ανευρέθηκαν επίσης αντλίες που πιστεύεται ότι χρησιμοποιήθηκαν για την κλοπή βενζίνης από αγωγούς καυσίμων.

Η τοποθεσία όπου βρέθηκαν τα ζώα πιστεύεται ότι χρησιμοποιήθηκε από συμμορία που ειδικεύεται στην κλοπή και την πώληση καυσίμων. Οι αστυνομικοί βρήκαν ένα κοντέινερ με 14.000 λίτρα ντίζελ, καθώς και πολλά μεγάλα οχήματα, όπως φορτηγά και λεωφορεία, τα οποία, όπως λένε, μπορεί να είναι κλεμμένα.

Εγκληματίες στο Μεξικό έχουν συχνά εξωτικά ζώα ως κατοικίδια και τα τελευταία χρόνια έχουν κατασχεθεί πολλές μεγάλες… γάτες. Στο κατάλυμα βρέθηκαν συνολικά 47 ζωντανά ζώα, μερικά από τα οποία βρίσκονταν σε κλουβιά. Βρέθηκαν επίσης επτά νεκρά ζώα, τα οποία είχαν ταριχευθεί.

Η εμπορία ζώων είναι μια επικερδής επιχείρηση στο Μεξικό, με εγκληματικές συμμορίες να αγοράζουν και να πωλούν όλο και περισσότερο εξωτικά είδη με σκοπό το κέρδος.

Αν και στο Μεξικό δεν είναι παράνομο να κατέχεις ένα εξωτικό ζώο, εφόσον ο ιδιοκτήτης μπορεί να αποδείξει ότι προέρχεται από πιστοποιημένο έμπορο και γεννήθηκε σε αιχμαλωσία, για πολλά από τα ζώα που έχουν κατασχεθεί από τις αρχές τα τελευταία χρόνια δεν υπάρχουν τα απαραίτητα έγγραφα.

Το παράνομο εμπόριο ζώων και φυτών εκτιμάται πλέον ότι είναι η τέταρτη μεγαλύτερη παράνομη επιχείρηση στη χώρα, μετά τη διακίνηση ναρκωτικών, ανθρώπων και όπλων, σύμφωνα με το γραφείο του γενικού εισαγγελέα του Μεξικού για την προστασία του περιβάλλοντος.

Από την άλλη, δεν είναι μόνο οι έμποροι ναρκωτικών που διατηρούν εξωτικά ζώα ως μέσο επίδειξης στα πολυτελή ράντζα τους. Το 2020, μια γυναίκα προκάλεσε οργή όταν εθεάθη να περπατά σε ένα εμπορικό κέντρο μιας πολυτελούς γειτονιάς της Πόλης του Μεξικού κρατώντας με λουρί μια νεαρή τίγρη. Τον Δεκέμβριο, αστυνομικοί της τροχαίας «τα χρειάστηκαν«, όταν βρήκαν ένα τίγρη στο πορτμπαγκάζ αυτοκινήτου που είχαν σταματήσει για μια μικρή τροχαία παράβαση.

chilango - ¡Me pareció ver a un lindo ?! Pasean a tigre en centro comercial
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εντάλματα σύλληψης για Νετανιάχου και Γκάλαντ ζητά το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο-Είναι εξωφρενικό απαντά ο πρόεδρος Μπάιντεν

Οι ΗΠΑ «απορρίπτουν βασικά» τη σημερινή ανακοίνωση του εισαγγελέα του ΔΠΔ Καρίμ Χαν σχολίασε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών. Ποικιλία αντιδράσεων στην Ευρώπη.
ΣΥΝΑΦΗ

Καταδίκη 2 νεαρών Σουηδών στη Ρόδο για προσβολή εθνικών συμβόλων

Μεξικό: Θύματα θερμοπληξίας εκατοντάδες πίθηκοι στο Ταμπάσκο

Αλβανία: Τελέστηκε ο πρώτος γάμος ομόφυλου ζευγαριού

UNRWA: Αναστέλλει τη διανομή τροφίμων στη Ράφα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα