ΑΘΗΝΑ
08:12
|
02.05.2024
Αληθινή κόλαση ζουν αρκετά παιδιά από συμμαθητές του υπό την αδιαφορία των περισσότερων καθηγητών και της διεύθυνσης του κατά τα άλλα «καλού» σχολείου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η κορυφή του παγόβουνου φαίνεται πως ήταν η πρόσφατη δημοσιοποίηση κρούσματος τραμπουκισμού (bulling) σε βάρος 15χρονου μαθητή στο Αρσάκειο από ομάδα συμμαθητών του. Όπως φαίνεται από δηλώσεις και συνεντεύξεις γονιών και κηδεμόνων του σχολείου, αυτή δεν ήταν η μοναδική φορά που υπέστη σχολικό εκφοβισμό ο συγκεκριμένος μαθητής αλλά ούτε και ο μοναδικός που αντιμετωπίζει καθημερινά έναν τέτοιο εφιάλτη.

Μέλος της ευρύτερης οικογένειας του 15χρονου που καθηλώθηκε από τους συμμαθητές του στις 31 Μαρτίου σε μία καρέκλα δεμένος από πάνω ως κάτω με πετονιά με αποτέλεσμα τον σωματικό (πέρα από τον ψυχικό…) τραυματισμό του, εξήγησε μιλώντας σε δημοσιογράφους πως η οικογένεια διόρισε δικηγόρο και κατέθεσε μήνυση κατά παντός υπευθύνου όχι μόνο για να προστατευτεί το παιδί τους αλλά και για να σπάσει το απόστημα της ανομίας και της ατιμωρησίας που υπάρχει καιρό στο συγκεκριμένο «καλό» σχολείο.

«Τους ενδιαφέρει να εξασφαλίσουν ένα προστατευμένο περιβάλλον όχι μόνο για τον 15χρονο αλλά και για τα υπόλοιπα παιδιά του σχολείου…Υπάρχουν τόσα πολλά παιδιά που περιμένουν να μπουν σε αυτό το σχολείο. Αν κάποια που ήδη φοιτούν εκεί, παραβατούν με τόσο κακό τρόπο, ας απομακρυνθούν και ας έρθουν αυτά που περιμένουν. Είναι πολύ λάθος να καλλιεργείται κουλτούρα ατιμωρησίας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τα φαινόμενα και οι επιθέσεις τραμπουκισμού μεταξύ μαθητών στο Αρσάκειο φαίνεται πως οξύνθηκαν ιδιαίτερα πέρσι, την περίοδο πριν από το Πάσχα, όταν και τα παιδιά επέστρεψαν στο σχολείο μετά από σχεδόν ενάμιση χρόνο τηλεκπαίδευσης.

Σε ό,τι αφορά τον συγκεκριμένο 15χρονο που έπεσε θύμα τραυμπούκων, αρχικά δεχόταν υβριστικές επιθέσεις από συνομήλικο «ιδιαίτερα παραβατικό» συμμαθητή του που τελικά απομακρύνθηκε. Τη «σκυτάλη» της βίας παρέλαβαν στη συνέχεια άλλοι φίλοι του παραβατικού μαθητή ορισμένοι εκ των οποίων ανήκουν στην παρέα των πέντε ατόμων που τον υπέβαλαν στο μαρτύριο με την πετονιά.

«Εμπόριο» μαχαιριών, ναρκωτικών και κλοπές…

Όπως ανέφεραν άλλοι γονείς οι κλοπές χρημάτων, κινητών τηλεφώνων κ.α είναι συχνό φαινόμενο στο Αρσάκειο ενώ άλλοι υποστήριξαν πως συχνά φαινόμενα είναι το παρεμπόριο μαχαιριών και σουγιάδων (τύπου «πεταλούδας») ή και ναρκωτικών.

Προ ημερών μητέρες μαθητών μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό  Mega είχαν προβεί σε απίστευτες καταγγελίες. Μία από αυτές ανέφερε:

«Αυτοί που πουλάνε ναρκωτικά, έχουνε κι αυτούς τους σουγιάδες πεταλούδα, που τους πουλάνε εντός του σχολείου, γίνεται ένα εμπόριο. Τα πουλάνε μέσα στο σχολείο, ούτε καν απέξω. Δηλαδή έχει τύχει να έχει αγοράσει παιδί χασίς, μέσα στο σχολείο, και έχει αργήσει να πάει τα χρήματα, και εντός σχολείου το συγκεκριμένο παιδί το πλακώσανε στο ξύλο. Το παιδί με αίματα».

Και συνέχισε:

«άν το παιδί σου δεν ανήκει στην κλίκα, εάν δεν είναι μάγκας, εάν δεν καπνίζει, κι αν δεν έχει πάνω του σουγιά, και όποιος δεν έχει από πίσω πατέρα και εγώ δεν ξέρω ποιον, τρώει το bullying. Υπάρχει παιδί που έπαθε κρίση πανικού εντός σχολείου, φώναξαν το ασθενοφόρο, έφυγε, διέκοψε το σχολείο, δεν ξανάρθε, διότι μαζεύτηκαν γύρω του παιδιά και του κάνανε bullying».

Μία άλλη γυναίκα που μίλησε σε εκπομπή του ίδιου σταθμού είχε τον γιο της στο δημοτικό του Αρσάκειου και περιέγραψε τα όσα έζησε το παιδί της, μόλις 7 ετών, από συμμαθητή του, αναφέροντας:

«Υπάρχουν δύο συγκεκριμένα παιδιά που επιτίθενται σε άλλα παιδάκια, αλλά στον γιο μου έντονα. Το παιδί μου έζησε με ένα άγχος και ένα φόβο ότι θα πηγαίνει σχολείο και θα το χτυπάνε. Του έβαζε τρικλοποδιά, το πείραζε, του πέταγε κουκουνάρια, του πέταγε πέτρες, το κλείδωσαν στην τουαλέτα. Τον έστελνε κάτω με γρατζουνιές σε όλη την πλάτη και τον λαιμό. Ο γιος μου έχει επισκεφθεί πέντε φορές το ιατρείο του σχολείου».

Ως εκ τούτου, η μητέρα άλλαξε σχολείο στο παιδί της καθώς δεν βρήκε την παραμικρή ανταπόκριση από τη διεύθυνση του Αρσάκειου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η αμερικανική Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει νομοσχέδιο για την πάταξη του φερόμενου αντισημιτισμού στα πανεπιστήμια

Εργατική Πρωτομαγιά: Αγώνας για δικαιώματα και λευτεριά στην Παλαιστίνη

Ο καιρός σήμερα: Τοπικές βροχές και πάλι σκόνη από την Αφρική

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην απεργία της Πρωτομαγιάς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα