ΑΘΗΝΑ
15:30
|
19.04.2024
Η Λευκωσία θα προσφέρει στην Ουκρανία εκπαίδευση για την εκκαθάριση ναρκών, ενώ η Αθήνα - μεταξύ άλλων - ακόμα 10 άρματα σοβιετικής κατασκευής.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στην Κύπρο βρίσκεται σήμερα ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας, Ολεκσίι Ρέζνικοφ, στο πλαίσιο της περιοδείας που πραγματοποιεί σε ευρωπαϊκές χώρες προς αναζήτηση περαιτέρω υποστήριξης και δυτικών όπλων.

Ο κ. Ρέζνικοφ εξασφάλισε χθες από την Αθήνα πυρομαχικά διαφόρων διαμετρημάτων, αντιαεροπορικούς πυραύλους «Stinger», φορητούς αντιαρματικούς πυραύλους RPG, ρουκέτες και βλήματα πυροβολικού, καθώς και 10 τεθωρακισμένα οχήματα μάχης BMP-1 σοβιετικής κατασκευής, επιπλέον των 30 πού ήδη έχουν φύγει για το Κίεβο, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες παραμένει στο τραπέζι η αποστολή από την Ελλάδα αρμάτων μάχης Leopardγερμανικής κατασκευής.

Η Κύπρος θα προσφέρει στην Ουκρανία τεχνική εκπαίδευση για την εκκαθάριση ναρκών ξηράς ως μέρος της ανθρωπιστικής της βοήθειας, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας της Μιχάλης Γεωργαλλάς, μιλώντας στο Sigma TV.

Μια ομάδα περίπου 18 Ουκρανών αξιωματικών θα βρίσκεται στην Κύπρο για εκπαίδευση την τελευταία εβδομάδα του Απριλίου, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Πολίτης».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ισραηλινή επίθεση στο Ιράν: Υποβαθμίζει η Τεχεράνη [upd]

«Καθαρή επιθετικότητα»: Αντιδράσεις στο βέτο των ΗΠΑ για την ένταξη της Παλαιστίνης στον ΟΗΕ

Πώς τοποθετείται στα διεθνή θέματα η «Εναλλακτική για τη Γερμανία»

ΣΥΡΙΖΑ: Να αντιδράσει άμεσα η κυβέρνηση στις τουρκικές προκλήσεις

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα