ΑΘΗΝΑ
02:36
|
03.05.2024
Η συμφωνία αγοράς του οπλικού συστήματος, που ανακοινώθηκε αμέσως μετά την ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ, εκτιμάται ότι θα ανέλθει στα 316 εκατομμύρια ευρώ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Υπουργείο Άμυνας του Ισραήλ έλαβε αίτημα της Φινλανδίας για αγορά του οπλικού συστήματος David’s Sling (παλαιότερα γνωστό ως Magic Wand), σχεδιασμένο να αναχαιτίζει εχθρικά αεροπλάνα, drones, τακτικούς βαλλιστικούς πυραύλους, πυραύλους μεσαίου έως μεγάλου βεληνεκούς και Κρουζ, που εκτοξεύονται σε βεληνεκές από 40 έως 300 χλμ

«Το Υπουργείο Άμυνας αναμένεται να πραγματοποιήσει την πρώτη του παράδοση στο εξωτερικό του οπλικού συστήματος David’s Sling. Μετά τη διαδικασία επιλογής που διήρκεσε μερικά χρόνια, το Υπουργείο Άμυνας της Φινλανδίας επέλεξε το προηγμένο ισραηλινό σύστημα. Το αίτημα για αγορά ελήφθη από τον Διευθυντή Στρατηγό του υπουργείου Άμυνας Εγιάλ Ζαμίρ», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Άμυνας του Ισραήλ.

Η συμφωνία, που ανακοινώθηκε την Τετάρτη, μία ημέρα μετά την ένταξη της σκανδιναβικής χώρας στο ΝΑΤΟ, εκτιμάται ότι είναι αξίας 316 εκατομμυρίων ευρώ και, λόγω του γεγονότος ότι το σύστημα σχεδιάστηκε από κοινού με τις Ηνωμένες Πολιτείες, «θα απαιτηθεί άδεια εξαγωγής από την κυβέρνηση των ΗΠΑ».

«Η απόκτηση του συγκεκριμένου οπλικού συστήματος θα δώσει τη δυνατότητα στις φινλανδικές αμυντικές δυνάμεις να αναχαιτίζουν στόχους σε μεγάλο ύψος. Ταυτόχρονα, συνεχίζουμε τη φιλόδοξη και μακροπρόθεσμη ανάπτυξη της αμυντικής ικανότητας της Φινλανδίας σε ένα νέο περιβάλλον ασφαλείας», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας από το Ελσίνκι.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πήρε ψήφο εμπιστοσύνης ο νέος πρωθυπουργός της Σερβίας

Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο περί «ξένης επιρροής» στη Γεωργία ζητά Αρμοστής του ΟΗΕ

Το Σάο Τομέ και Πρίνσιπε ζητά επανορθώσεις για ηθική βλάβη από την Πορτογαλία

Κάρλα Μπρούνι: Κατέθεσε επί ώρες ως ύποπτη σε έρευνα που συνδέεται με τον Σαρκοζί 

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα