ΑΘΗΝΑ
11:27
|
30.04.2024
Περιέχουν λεπτομέρειες για τις παραδόσεις όπλων και άλλες ευαίσθητες πληροφορίες, λένε οι New York Times.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μια πρωτοφανή παραβίαση των κανόνων ασφαλείας, διερευνά το Πεντάγωνο, μετά την διαρροή απόρρητων εγγράφων σχετικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Μυστικά έγγραφα που παρέχουν λεπτομέρειες για τα σχέδια των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ να συνδράμουν στην προετοιμασία της Ουκρανίας για μια εαρινή επίθεση κατά της Ρωσίας διέρρευσαν σε πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης, αναφέρουν σε ρεπορτάζ τους οι New York Times.

«Είμαστε ενήμεροι για τις αναφορές των αναρτήσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και εξετάζουμε το θέμα», δήλωσε, χθες Πέμπτη, η αναπληρώτρια γραμματέας Τύπου του Πενταγώνου.

Τα έγγραφα διαδόθηκαν στο Twitter και στο Telegram και σύμφωνα με πληροφορίες περιέχουν γραφήματα και λεπτομέρειες σχετικά με τις παραδόσεις όπλων, τις δυνάμεις των ταγμάτων και άλλες ευαίσθητες πληροφορίες, ανέφεραν οι Times .

Οι πληροφορίες στα διαβαθμισμένα έγγραφα είναι τουλάχιστον πέντε εβδομάδων με πιο πρόσφατη την 1η Μαρτίου, αναφέρει το ρεπορτάζ, αλλά δεν αποκαλύπτουν συγκεκριμένες λεπτομέρειες όπως, το πότε θα ξεκινήσει η ουκρανική επίθεση.

Ένα από τα έγγραφα συνόψιζει, σύμφωνα με τους NYT,  τα προγράμματα εκπαίδευσης 12 ταξιαρχιών μάχης της Ουκρανίας και αναφέρει ότι εννέα από αυτές εκπαιδεύονται από δυνάμεις των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ. Για την επιχείρηση απαιτούνται περίπου 250 τανκς και περισσότερα από 350 μηχανικά οχήματα, αναφέρει η εφημερίδα.

Οι πληροφορίες στα έγγραφα αναφέρουν επίσης τα ποσά δαπανών για πυρομαχικά, συμπεριλαμβανομένων των πυραύλων HIMARS , των συστημάτων πυροβολικού που έχουν διαθέσει οι ΗΠΑ στο Κίεβο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Φιλιππίνες και Κίνα σε νέα αντιπαράθεση για αμφισβητούμενο ύφαλο

Στο Δικαστήριο της Χάγης προσέφυγε ο Ισημερινός κατά του Μεξικού

Διεργασίες Μπλίνκεν για συμφωνίες ΗΠΑ, Σαουδικής Αραβίας και Ισραήλ υπό όρους

Στη Σερβία μεταβαίνει το Μάιο ο Κινέζος Πρόεδρος

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα