ΑΘΗΝΑ
15:15
|
12.06.2026
Την έντονη καταδίκη της Ελλάδας για τη «χθεσινοβραδινή τρομοκρατική επίθεση στο Τελ Αβίβ», εκφράζει το υπουργείο Εξωτερικών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την έντονη καταδίκη της Ελλάδας για τη «χθεσινοβραδινή τρομοκρατική επίθεση στο Τελ Αβίβ», εκφράζει το υπουργείο Εξωτερικών με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Παράλληλα, επαναλαμβάνει τη σταθερή αλληλεγγύη της χώρας μας προς «τον εταίρο της», Ισραήλ και υπογραμμίζει πως οι πράξεις βίας κατά αμάχων είναι καταδικαστέες και πρέπει να σταματήσουν.

Επίσης, το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών εκφράζει συλλυπητήρια στην οικογένεια του θύματος και στην κυβέρνηση της Ιταλίας για την απώλεια του Ιταλού πολίτη από την επίθεση.

Όπως μεταδόθηκε, την Παρασκευή γύρω στις 21:35 τοπική ώρα (και ώρα Ελλάδος) οδηγός έπεσε με το αυτοκίνητό του πάνω σε περαστικούς σε ποδηλατόδρομο της λεωφόρου Κάουφμαν, μια μεγάλη παραλιακή αρτηρία στο Τελ Αβίβ, προτού ανατραπεί το όχημά του, σκοτώνοντας έναν 36χρονο άνδρα. Στη Ρώμη η πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι επιβεβαίωσε ότι πρόκειται για τον Ιταλό πολίτη Αλεσάντρο Παρίνι και εξέφρασε τα συλλυπητήριά της στην οικογένειά του.

Σύμφωνα με το ίδιο τηλεγράφημα, από την επίθεση τραυματίστηκαν επίσης 7 άνθρωποι, ενώ ένας αστυνομικός και μέλη της δημοτικής ασφάλειας που βρισκόντουσαν κοντά σκότωσαν τον οδηγό όταν συνειδητοποίησαν ότι αυτός προσπαθούσε να αρπάξει ένα όπλο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΗΠΑ-Ιράν: Προσχέδιο που δείχνει επικράτηση των βασικών διεκδικήσεων της Τεχεράνης, έδωσε το Ιράν

Στη Σερβία ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης

Θρίλερ με τη συμφωνία ΗΠΑ-Ιράν: Ο Τραμπ βλέπει υπογραφές, η Τεχεράνη μιλά για αμερικανική επιθετικότητα

Η κριτική στον Πούτιν, οι ρωσικές επιλογές και η ανάγκη για ενοποίηση του μετώπου με το Ιράν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα