ΑΘΗΝΑ
09:43
|
02.05.2024
Ο Μαροκινός βουλευτής Χανάν Ατέρκιν κατηγόρησε τα γαλλικά ιεραποστολικά σχολεία στο Μαρόκο ότι υπονομεύουν τις θρησκευτικές και εθνικές αρχές στη χώρα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Μαροκινός βουλευτής Χανάν Ατέρκιν κατηγόρησε τα γαλλικά ιεραποστολικά σχολεία στο Μαρόκο ότι υπονομεύουν τις θρησκευτικές και εθνικές αρχές στη χώρα, μετέδωσε την Παρασκευή το πρακτορείο Anadolu.

Ο βουλευτής του Κόμματος Αυθεντικότητα και Νεωτερικότητα απηύθυνε επιστολή προς τον υπουργό Εξωτερικών Νάσερ Μπουρίτα την Πέμπτη.

«Μερικά από τα γαλλικά ιεραποστολικά σχολεία στο Μαρόκο άρχισαν να διδάσκουν ενέργειες και συμπεριφορές σε παιδιά που υπονομεύουν το βάθος των θρησκευτικών και εθνικών αρχών της χώρας», υποστήριξε ο βουλευτής στην επιστολή της.

Ο βουλευτής ανέφερε επίσης ότι τέτοιες ενέργειες και συμπεριφορές είχαν εξοργίσει τις οικογένειες των παιδιών: «Οι οποίοι δεν πίστευαν ότι οι εκπαιδευτικοί χώροι θα πολιτικοποιούνταν ποτέ ή θα χρησιμοποιούνταν για τη διενέργεια παράλογων πράξεων».

Ο Ατέρκιν ανέφερε ένα παράδειγμα παρουσίασης του χάρτη του Μαρόκου: «Χωρίς τη Σαχάρα του, εμποδίζοντας τους υπαλλήλους να κάνουν προσευχές σε απομονωμένα μέρη κατά τη διάρκεια της εργασίας τους και ενθαρρύνοντας την ομοφυλοφιλία».

Την περασμένη εβδομάδα, γονείς από τη μαροκινή πόλη Κενίτρα, 36 χιλιόμετρα βόρεια του Ραμπάτ, μήνυσαν ένα γαλλικό ιεραποστολικό σχολείο επειδή διδάσκει σε μαθητές θέματα σχετικά με ΛΟΑΤΚΙ+.

Ο Μαροκινός δικηγόρος Αμπντεραχίμ Τζαμάι επιβεβαίωσε ότι οι γονείς σοκαρίστηκαν όταν έμαθαν ότι ένας δάσκαλος από το σχολείο: «Παρουσίασε πληροφορίες για την ομοφυλοφιλία και τις ανώμαλες τάσεις και διέδωσε προσβλητικές ιδέες για ισλαμικές προσωπικότητες και σύμβολα που επηρεάζουν τις θρησκευτικές πεποιθήσεις [των παιδιών]».

Ο βουλευτής ζήτησε από την κυβέρνηση να αποκαλύψει τις προσπάθειές της να ωθήσει αυτά τα σχολεία να σέβονται τον μαροκινό πολιτισμό, τη θρησκεία και τις παραδόσεις.

Περισσότεροι από 46.000 μαθητές φοιτούν σε 45 γαλλικά ιεραποστολικά σχολεία στο Μαρόκο – το 70 τοις εκατό από αυτά είναι Μαροκινοί.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κατεδάφιση Σοβιετικού Μνημείου στην Ουκρανία

Η Ρωσία καλεί έρευνα για τους μαζικούς τάφους στη Γάζα

Θεσσαλονίκη: Μαζική συμμετοχή στην πρωτομαγιάτικη πορεία

Διαδηλώσεις στη Γεωργία λόγω νομοσχεδίου περί «ξένων επιρροών»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα